Írd be, mit keresel:

Zöldséges tésztaszósz – a legegyszerűbb és legfinomabb

Kis nosztalgiával osztom meg ezt a tésztás receptet, ami szerintem tényleg a legfinomabb. Még ősszel készült, a kertünk terméseiből, de bármilyen sült zöldségből készíthető, pofonegyszerű. És sokkal egészségesebb, mint a bolti szószok!

Cookta - 2024.02.10.
Zöldséges tésztaszósz – a legegyszerűbb és legfinomabb

Csak zöldség kell hozzá, ami persze a saját ültetésből, nevelésből és szüretelésből a legfinomabb, de tudom, hogy nem mindenkinek adatik ez meg, és nekünk sem mindig, mert ilyenkorra már elfogynak a kert kincsei, de bármilyen zöldség jó hozzá. A lényeg, hogy tepsiben összesütjük a zöldségeket, majd némi fűszerrel krémesítjük egy ügyes robotgépben.

Forrás: Színek és virágok

A sütőben bármilyen felaprított zöldség krémesre sül, kicsit karamellizálódik, és még pépesítés után is fűszerezhető, a szószossága pedig kis vízzel, (mag)tejjel, (növényi) tejszínnel, olajjal selymesíthető. Érdemes játszani, finomabb, izgalmasabb és egészségesebb, mint a készen vett bolti szósz!

Forrás: Színek és virágok

Zöldséges tésztaszósz egyszerűen

Hozzávalók: cukkini, hagyma, fokhagyma, paradicsom, sárgarépa, paprika vagy télen sütőtök, répa, zeller, valamint só, szőlőmagolaj vagy olívaolaj, szárított bazsalikom

Elkészítés: A hozzávalókat megtisztítjuk, feldaraboljuk, tepsibe tesszük és megsütjük. A sütőből kivéve turmixgépbe tesszük és összeturmixoljuk. Ha szükséges, kevés olajjal, vízzel vagy magtejjel hígítjuk, majd a kifőtt tésztával tálaljuk.

Forrás: Színek és virágok

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.