Pillekönnyű, pofonegyszerű, lehetetlen nem szeretni ezeket a vaníliás kis labdacsokat! A tészta pikk-pakk összeállítható, pihentetni sem kell, és egy tartalmasabb leves után másodiknak is tökéletes, de akár uzsonnára vagy vendégvárónak, nassolnivalónak is nagyon finom...
Igazi maceramentes villámdesszert a túrófánk, egyetlen tálban kikeverhető, robotgép sem kell hozzá, kezdők is bátran elkészíthetik, mert elrontani sem lehet, ha a megfelelő arányokkal dolgozunk. Az egyetlen, amire érdemes figyelni, hogy az olaj jó meleg, de azért ne forró legyen, hogy belül is át tudjanak sülni a falatnyi fánkgolyók, mielőtt a külsejük túlpirulna.
Az alaptésztába most vanília került ízesítésként, már sülés közben nagyon finom az illata, de ízlés szerint akár egy kis citrom- vagy narancshéjjal is illatosíthatjuk a tésztát, ezek is jól passzolnak a túróhoz.
Hozzávalók:
Elkészítés: A túrót keverőtálba tesszük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a vanília-kivonatot és a cukrot, simára keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és összedolgozzuk.
Pihentetés nélkül diónyi golyókat formázunk a masszából vizes kézzel, és bő, forró olajban szép aranybarnára sütjük, majd szűrőkanállal kivéve alaposan lecsöpögtetjük, és konyha papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Porcukorral meghintve tálaljuk, kínálhatunk mellé lekvárt vagy csokiszószt is.