Sajnos elég ritkán eszünk halat, de időnként előfordul. A következő fogást (is) a fogyókúra jegyében találtam ki, de beigazolódott, hogy ami egészséges, az lehet nagyon finom.
Brokkoli, sovány hal, tejföl és reszelt sajt – ennyi kell csak a boldogsághoz és ehhez a tartalmas, alakbarát, szénhidrátszegény fogáshoz. Én most tonhalat használtam, de jó hozzá bármilyen halfilé, amit szeretnénk vagy amihez hozzájutunk.
A rakottasokban megszokott rizses réteget kihagytam, de így is laktató, sokkal gyorsabb – nem mellesleg nagyon finom. 🙂
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés: A halfilét (ha kell, felolvasztjuk) két centis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Az olívaolajon megsütjük, egy kiolajozott, tűzálló tál alján elterítjük.
A brokkolit rózsáira szedjük, lobogó, sós vízben 5 percet előfőzzük. Leszűrjük, a halkockák tetejére szedjük.
A tejfölt simára keverjük a reszelt sajttal, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót. Elosztjuk a masszát a brokkoli tetején, 220 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.