Írd be, mit keresel:

Rakott brokkoli egyszerűen, a fogyókúra jegyében

Sajnos elég ritkán eszünk halat, de időnként előfordul. A következő fogást (is) a fogyókúra jegyében találtam ki, de beigazolódott, hogy ami egészséges, az lehet nagyon finom.

Cookta - 2024.02.20.
Rakott brokkoli egyszerűen, a fogyókúra jegyében

Brokkoli, sovány hal, tejföl és reszelt sajt – ennyi kell csak a boldogsághoz és ehhez a tartalmas, alakbarát, szénhidrátszegény fogáshoz. Én most tonhalat használtam, de jó hozzá bármilyen halfilé, amit szeretnénk vagy amihez hozzájutunk.

A rakottasokban megszokott rizses réteget kihagytam, de így is laktató, sokkal gyorsabb – nem mellesleg nagyon finom. 🙂

Forrás: Hajós Ágnes

Rakott brokkoli pirított hallal

Hozzávalók 4 főre:

  • 70 dkg tonhalfilé vagy más tengeri halfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj + a kenéshez
  • só, bors, pirospaprika
  • 2 kis fej brokkoli
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 5 evőkanál tejföl
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés: A halfilét (ha kell, felolvasztjuk) két centis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával. Az olívaolajon megsütjük, egy kiolajozott, tűzálló tál alján elterítjük.

A brokkolit rózsáira szedjük, lobogó, sós vízben 5 percet előfőzzük. Leszűrjük, a halkockák tetejére szedjük.

A tejfölt simára keverjük a reszelt sajttal, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót. Elosztjuk a masszát a brokkoli tetején, 220 fokos sütőben addig sütjük, míg a teteje enyhén megpirul.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.