Azért, mert diétázunk, nem kell lemondanunk a desszertekről, sőt a finom sütikről sem. Ez a túrós-almás csoda tökéletes bizonyíték erre, ráadásul egyetlen tálban kikeverhető, fehérjében gazdag, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, igazán finom és könnyű.
Frissen krémes és légies, kihűlve jól szeletelhető, ha nagyobb pitetálban sütjük, édességét az alma és egy kis sztívia adja, de adhatunk hozzá egy kis mazsolát is, ha szeretjük. A vanília és a reszelt citromhéj csábítóan illatossá teszi, és büntetlenül falatozhatjuk, ha édességre vágyunk.
A túró mellett sovány tejföl és tojás kerül a sütibe, amit egészen kevés liszt és keményítő fog össze, de ha gluténmentes változatban készítenénk, akkor a liszt akár rizslisztre vagy kukoricakeményítőre is cserélhető, majdnem ugyanolyan lesz az állaga. A massza 5 perc alatt összeállítható, ha egyszemélyes szufléformákban sütjük, akkor 25 perc alatt megvan, ha nagyobb sütőtálban, akkor számítsunk 35-40 percet légkeverés mellett!
Hozzávalók:
Elkészítés: A krémtúrót, a tejfölt, a tojásokat és a sztíviát egy keverőtálba tesszük, kézi habverővel simára keverjük. A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport elvegyítjük, majd a túrókrémhez adjuk, hozzáreszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait, és simára, csomómentesre keverjük, ha szeretnénk, akkor 1-2 evőkanálnyi mazsolát is belekeverhetünk.
A szufléformákat vékonyan kikenjük vajjal, az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és cikkekre vágjuk.
A túrós masszát elosztjuk a szuflétálkákban, belenyomkodjuk az almacikkeket, és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett kb. 25 perc alatt megsütjük.
Melegen, langyosan, hidegen is tálalhatjuk – süthetjük tortának is egy nagyobb formában, akkor kicsit számítsunk rá a sütésnél.