Írd be, mit keresel:

Csupacsoki brownie puhán és szaftosan – céklával

Bár kezdetben szokatlannak hatottak a zöldségekkel készülő sütemények, de olyan zseniális illatot és puhaságot adnak az édeskés és lédús zöldségek, mint a sütőtök, az édesburgonya és a cékla, hogy eljött az ideje kipróbálni a brownie-t is zöldséges változatban, céklával!

Cookta - 2024.03.06.
Csupacsoki brownie puhán és szaftosan – céklával

Nagyon csokis, puha és szaftos, aki nem tudja, hogy van benne cékla, annak fel sem fog tűnni, valahogy kerekebb, teltebb az íze, isteni és nem túl édes, ráadásul a benne lévő céklának – és vajnak -, sokáig friss marad, nem szárad ki, bár erre nem sok esélye van, mert garantáltan el fog fogyni.

A liszt helyett ebben a változatban finomra őrölt zabpehellyel készült, így ha gluténmentes zabpelyhet használunk, akkor lisztérzékenyeknek is ideális nassolnivaló lehet ez a csokis süti.

Ha pedig nyitottak vagytok a zöldséges édességekre, ajánljuk korábbi kedvenceinket:
Sütőtökös muffin >>
Csokikrém édesburgonyából >>
Hamis sajttorta édesburgonyával >>
Sütőtökös kelt csiga >>

Céklás brownie zabpehellyel

Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt cékla
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg zabpehely
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • csipet só

Elkészítés: A zabpelyhet késes robotgépbe tesszük, finomra őröljük, majd egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és egy csipet sót, elkeverjük. A főtt céklát meghámozzuk, felkockázzuk, késes robotgépben egészen pépesre turmixoljuk. Az étcsokoládét felkockázzuk, és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a vajat is hozzáadjuk, simára keverjük.

A tojásokat felütjük, hozzáadjuk a cukrot, habosra keverjük, hozzákeverjük először a vajas csokoládét, majd a céklapürét, végül a zablisztes keveréket, és simára keverjük.

Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt kb. 20×30 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd kockára vágva kínáljuk. Isteni egy gombóc vaníliafagyival, de egy csipetnyi nagyobb szemű tengeri sóval vagy sóvirággal megszórva még izgalmasabbá tehetjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.