Írd be, mit keresel:

Életmentő gyors fogás egészségesen – csicserivel és tojással

Húsmentes, mégis nagyon laktató, tele van fehérjével, fűszeres, melengető, és pörgős napokra igazi főnyeremény lehet ez a főtt csicseriborsóval készülő serpenyős egytálétel, ami mindennel együtt 15 perc alatt elkészül, minimális munkával - és maximális élvezetet nyújtva.

Cookta - 2024.03.07.
Életmentő gyors fogás egészségesen – csicserivel és tojással

A konzerv csicseri az egyik legpraktikusabb alapanyag, mert olcsó, hosszan eltartható, rengeteg módon felhasználható. Általában nem vagyunk a konzervek hívei, de a főtt hüvelyesek konzerv változatai merőben különböznek a májkrémtől, a löncshústól és a fémdobozba zárt kész ételektől: tartósítószert és semmilyen ízfokozót nem tartalmaznak, csak magát a fehérjében és rostokban gazdag főtt csicseriborsót, vizet és sót, a vákuumos technológiának köszönhetően pedig semmilyen adalékot, tartósítót a gyártóknak nem kell hozzáadniuk. Azt is érdemes megjegyezni, hogy nemcsak időt spórolunk így, hanem energiát is, mert amúgy a száraz csicserit még éjszakányi áztatás után is 1-1,5 órát kell főzni a puhulásig.

A csicseri most egy gyors serpenyős fogásnak készült, currys szafttal, zsenge spenóttal és cukkinivel, amit benne sült tükörtojás tesz még tartalmasabbá. Alakbarát, vegetáriánusoknak vagy böjt idejére is ideális, tavaszváró, de melengető egytálétel, kiadós és pikk-pakk elkészíthető.

Spenótos csicseriborsó tükörtojással

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz főtt csicseriborsó (800 g)
  • 3 szál újhagyma
  • 1 kicsi cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál curry
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 nagy marék koktélparadicsom
  • 15 dkg friss bébi spenót
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a cukkinit hosszában félbevágjuk, felkarikázzuk. Az olívaolajat egy serpenyőbe öntjük, felforrósítjuk, rádobjuk az újhagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a curryt és a római köményt, átkeverjük, majd a cukkinit, a spenótot és a leszűrt csicserit is hozzáadjuk, átforgatjuk, rámorzsoljuk a leveskockát, majd felöntjük 1 dl vízzel, és lefedve 5 percet pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a koktélparadicsomokat, majd 4 kis fészket formázunk, és a tojásokat egyesével beleütjük. Lefedjük, és még 5 percet hagyjuk kis lángon rotyogni, majd a tojásokat sózzuk, és az egész ételre borsot őrölünk.

Azon melegében tálaljuk, friss kenyeret kínálhatunk hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.