Édes, krémes, rezgős és lágy, pofonegyszerű, ráadásul büntetlenül kanalazgatható ez a puding, csupa fehérje és gluténmentes. Csak 4 alapanyag kell hozzá, és ízlés szerint változatosan fűszerezhető. Imádnivaló!
Csak tojás, tej, egy kis édesítő és némi fűszer kell hozzá, valamint egy sütő és kis víz, merthogy vízbe állítva, gőzben sül kellemesen rezgősre és pudingosra ez a finom krém. Az édesítő lehet cukor vagy sztívia, de akár más alternatívát is választhatunk, ha egészségesebb, diétás desszertre vágyunk, fűszerként pedig az alap vanília helyett vagy mellett akár kakaóport, fahéjt, mézeskalácsos fűszerkeveréket is használhatunk, de reszelt citrom- vagy narancshéjjal is isteni.
Pár perc alatt összeállítható, de némi türelemre mégis szükség van, mert akkor tökéletes, ha a sütés után még hűtjük is, így nyeri el tökéletes selymes-krémes állagát, ami olyan ellenállhatatlanná teszi ezt a pofonegyszerű és diétás finomságot.
Hozzávalók:
Elkészítés: A tejet egy lábasba öntjük, tűzre tesszük. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, egy késsel a magjait kikaparjuk, majd a vaníliavetőt és a hüvelyt is a tejbe tesszük, forrásig hevítjük. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk az édesítőt, és egy kézi habverővel simára keverjük. A tejből kidobjuk a vaníliarudat, és folyamatos keverés mellett apránként a tojáshoz adjuk, híg, sima krémet kapunk.
A keveréket egy nagyobb vagy sok kicsi formába öntjük, tepsibe tesszük, felöntjük vízzel a tepsit, és 160 fokos sütőbe toljuk. Légkeverés mellett 20-25 percig sütjük a kisebb formákat, ha egy nagyban készítjük, akkor 35-40 percet.
Óvatosan kivesszük a sütőből, vigyázat a gőzzel, és hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük pár órára, hogy kellően a tökéletes állagot kapjuk.
Magában vagy fahéjjal meghintve, esetleg friss vagy pépesített gyümölccsel, dzsemmel tálaljuk.