Írd be, mit keresel:

Mi mindenre jó az árnyékolóháló?

Egyre többen döntenek úgy, hogy árnyékolóháló használatával védik a privát szférájukat. Ez egy praktikus és viszonylag olcsó megoldás arra, hogy a kíváncsi tekintetek ne láthassanak be az udvarba. Azt viszont kevesen tudják, hogy az árnyékolóháló más célokra is felhasználható.
Cookta - 2024.03.19.
Mi mindenre jó az árnyékolóháló?

A következőkben szót ejtünk arról, melyek ezek a célok, és hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni árnyékolóháló választásakor.

Az árnyékolóháló felhasználási területei

Lehet, hogy a szomszédban a kutya csak akkor kezd el ugatni, ha meglát minket. Egy árnyékolóháló segítségével ezen a problémán könnyen felül lehet kerekedni, s egyúttal a szomszédok leskelődésétől is megszabadulhatunk.

Az AutomataÖntözőrendszer.com árnyékolóháló kínálatában lévő termékek arra is jók, hogy árnyékos helyet alakítsunk ki. Ha valaki frissen költözik be új otthonába, ám a fák, bokrok vagy a sövény még nem elég nagy, akár átmeneti megoldást is jelenthet egy árnyékolóháló telepítése. Akár a kerti haszonnövények számára is jó szolgálatot tehet, például megóvhatja a paradicsomot a túlzott napsütéstől vagy a jégesőtől.

Ma már sokféle színben és méretben lehet árnyékolóhálót kapni

Régen elsősorban sötétzöld színű árnyékolóhálókat lehetett vásárolni, manapság azonban már sokkal nagyobb a választék. Léteznek barna árnyalatok is, amelyek jobban beleolvadnak a környezetbe, de akár antracit színű változatot is rendelhetünk, ha az jobban passzol a házunk stílusához.

A háló sűrűsége fontos szempont. A gyártók gramm/négyzetméter formában szokták megadni a termék súlyát, de fel szokták tüntetni százalékosan is azt, hogy mennyire szűrik a fényt. Értelemszerűen minél nagyobbak ezek az értékek, annál kevésbé lehet rajtuk átlátni. A 160 g/m2 súlyú, 90%-os fényszűrős árnyékolóháló már elég hatékonyan képes megóvni az ember magánéletét.

Az árnyékolók mérete tekintetében igen nagyok a különbségek. Magasságuk jellemzően egy és két méter között alakul, hosszuk pedig tíz és ötven méter között terjed. Jellemzően a nagyobb kiszerelésűeknek kedvezőbb az egységára.

Miben különböznek a minőségi árnyékolók a silány minőségűektől?

Egy jó minőségű árnyékolóháló természetesen több pénzbe kerül, mint egy gyengébb, ennek pedig nyomós oka van. Egy sűrű szövésű árnyékolóhoz először is értelemszerűen több anyagra van szükség, ezért is lesz nagyobb a súlya, és ennek okán képes kisebb átláthatóságot biztosítani a termék megfelelő telepítés esetén.

A nem túlságosan strapabíró kivitelekkel az a gond, hogy a legkisebb szél is könnyen kikezdi őket, nagyon hamar elszakadnak és foszlásnak indulnak. A kirívóan olcsó termékeket az UV-sugárzás is idejekorán kikezdi.

A minőségi modelleket viszont ha jól rögzítjük, még a szelet is képesek felfogni, és nyugodt környezetet biztosíthatnak mind a család tagjai, mind a háziállatok számára. Egy ilyen termék hosszú éveken át betöltheti a funkcióját még akkor is, ha gyakran éri erős napsütés vagy csapadék.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.