Írd be, mit keresel:

Törtarany ékszerekkel a környezettudatosságért

Te tisztában vagy a törtarany ékszer jelentésével? Sokan nem ismerjük pontosan, hogy mit foglal magába ez a kifejezés. A törtarany tulajdonképpen nem más, mint használt arany ékszer. Tekintsük most át, hogy miért érdemes jobban megismerkedni vele!
Cookta - 2024.03.19.
Törtarany ékszerekkel a környezettudatosságért

Ha nem jut eszedbe más, mint a felvásárlás

Bizonyára a te ékszerkollekciódban is lapul olyan darab, amely egy kicsit sérült, már nem szívesen hordod, vagy egyszerűen nem a te ízlésed. Ugyanakkor ha arany ékszerekről van szó, mégsem dobhatjuk őket csak úgy a kukába. A Juta Óra-Ékszer törtarany felvásárlással is foglalkozik, ezáltal nyújt praktikus megoldást a megunt ékszerek kezelésére.

Amennyiben már kinéztél magadnak egy új modellt, a törtarany beszámítás lehetőségével kedvezőbb áron juthatsz hozzá választottadhoz. Ha jelenleg nem szeretnéd bővíteni a gyűjteményed, a leadott ékszeredet szimplán készpénzre is válthatod. 

Mindannyian szeretjük a szép és csinos kiegészítőket, melyeket előszeretettel viselünk a hétköznapokban vagy jelentősebb események alkalmával. Azonban a divat folyamatosan változik, és állandóan új irányzatokkal találkozhatunk. Ezt gyakran az ékszeres ládikónk is megérzi.

Nem kell búcsút inteni a régi, törtarany ékszereknek

A trendekkel lépést tartva hajlamosak vagyunk rengeteg ékszert felhalmozni. Nem feltétlenül van erre szükség. Ugyanis ha rendelkezünk jó minőségű, időtálló modellekkel, minden helyzetre lesz megfelelő darabunk, melyek kiállják az idő próbáját. 

Kiváló példaként szolgálnak erre a nemesfémből készült ékszerek, kiváltképp az arany. Ezek a modellek időtlen eleganciát és kifinomultságot sugallnak. Ebből kifolyólag igazi jolly joker kiegészítőnek számítanak, így hiba lenne megválni a régebbi daraboktól.

Ezzel persze nem azt szeretnénk mondani, hogy hordd a nagymama gyűrűjét, amely valójában nem is jó rád, vagy viselj egy félig szakadt nyakláncot. Egy jól képzett ötvös örömmel veszi majd, ha megbízod régi ékszereid megmunkálásával. 

Ezáltal az adott modellhez fűzött emlékekről sem kell lemondanod. Új formában tovább őrizheted a családi örökség egyik kiemelkedő és kedves darabját, vagy ismét életet lehelhetsz egy sérült darabba.

Hogy jön a képbe a fenntarthatóság?

Az imént említett megoldás abszolút a fenntarthatóságot tükrözi. Hiszen nem amellett döntöttünk, hogy megszabadulunk egy korábbi ékszertől, hanem némi fantáziával, idő- és energiaráfordítással ezentúl is a kollekciónkban tudhatjuk. Ez a metódus tökéletesen beilleszthető az újrahasznosításba. 

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy továbbra is egyszer használatos tárgyakkal töltsük meg a háztartásunkat. Szerencsére a fenntarthatóság egyre nagyobb teret hódít, és fontosnak tartjuk ennek figyelembevételét vásárlásainkkor.

Talán azt gondolod, hogy a törtarany ékszerekkel még nem érünk el változást. Hidd el, hogy a túlfogyasztás korában minden aprónak tűnő lépés sokat jelent. Csatlakozz te is ehhez a szemlélethez úgy, hogy a csodálatos ékszereid veled maradnak!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.