Írd be, mit keresel:

Brokkolis csirkefasírt sajttal, diétásan

Nagyon szeretem a brokkolit, sikerült több kilót olcsón megszerezni, szóval egy darabig mindenbe azt raktam. Mikor elegem lett a krémlevesből, meg az egyszerűbb fogásokból, kerestem valami húsosat, ez lett belőle.

Cookta - 2024.04.02.
Brokkolis csirkefasírt sajttal, diétásan

A brokkoli és a csirkemell klasszikus diétás alapanyag, de elég unalmas is tud lenni, de ebben a változatban a brokkolis fasírt tényleg nem találok rá szavakat: nagyon finom lett, de tényleg, egyszerűen isteni!

Saláta készült hozzá, ha már diétás és egészséges, ami szuperül passzolt hozzá, és még a párom is betolta, pedig nem szereti a céklát 🙂

Forrás: Hajós Ágnes

Brokkolis-sajtos csirkefasírt almás-diós céklasalátával

Hozzávalók 6 főre:
A fasírthoz:

  • 30 dkg brokkoli
  • 50 dkg csirkemell- vagy combfilé
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál zabpehelyliszt
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál só
  • 6 nagy evőkanál majonéz
  • pár tekerésnyi bors
  • olívaolaj

A salátához:

  • 6 kisebb ökölnyi cékla
  • 2 nagyobb alma
  • 10 dkg dió
  • 6 nagy evőkanál majonéz
  • 4 nagy evőkanál tejföl
  • 2 teáskanál só
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés: A salátához a céklát meghámozzuk, a reszelő durvábbik részén lereszeljük. Hozzáreszeljük az almát is, a durvára vágott és megpirított dióval összeforgatjuk. A majonézt, tejfölt, mézet, sót és borsot egy kisebb tálban elkeverjük, majd a zöldségekhez adjuk. Simára keverjük, tálalásig behűtjük.

A brokkolit egészen kicsi rózsáira szedjük, sós vízben pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük, langyosra hűtjük. A csirkemellet és a sajtot félcentisre kockázzuk, a fokhagymát átnyomjuk.

Egy nagyobb tálban elkeverjük a húst, sajtot, brokkolit, tojásokat, majonézt, sót és borsot. Hozzászórjuk a lisztet is, majd egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat. 1 nagy evőkanálnyit beleteszünk a masszából, ellapogatjuk kb. 2 centisre. Mikor megpirult, megfordítjuk, a másik oldalát is megsütjük. Papírtörlőre szedjük. Megkóstoljuk, ha elég sós és borsos, folytatjuk tovább így az egész masszával, máskülönben beízesítjük.

Tálalás előtt a salátát átkeverjük, tányérra szedünk pár evőkanálla, majd pár csirkefasírttal megkoronázva tálaljuk.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.