Szemvidítóan üde és nagyon friss ízvilágú a spenóttal és medvehagymával megbolondított palacsinta, amit bármilyen sós töltelékkel tölthetünk, és változatosságot, igaz tavaszi hangulatot hoz akár gyors vacsorának, akár vendégvárónak készítjük.
A medvehagyma rajongóinak szívből ajánljuk ezt a frappánsan egyszerű palacsintát, aminek a masszája egy késes robotgépben pillanatok alatt összeállítható, szép zöld, és tökéletesen kidolgozott tésztát kapunk így, és gyakorlatilag ugyanúgy süthető, mint a klasszikus palacsinta. A tapasztalat szerint ha csak medvehagymával készül, akkor egy kissé túl intenzív az íze, ezért mi zsenge bébispenetót és medvehagymát kevertünk.
A tavaszi zöld palacsintákba most egyszerű tejfölös túró került, de gazdagíthatjuk juhtúróval, reszelt sajttal, sonkacsíkokkal is, vagy tölthetjük a palacsintát tonhalkrémmel, tojáskrémmel, ha pedig a megtöltött palacsintákat felszeleteljük, akkor vendégvárónak is ideális falatkákat kapunk, aminek senki nem tud majd ellenállni.
Hozzávalók:
Elkészítés: A megmosott és leszárított spenótot és medvehagymát felaprítjuk, majd egy késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a tojásokat és a tej felét, és alaposan összeturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet és a lisztet, sózzuk és borsozzuk, jól összemixeljük.
Egy serpenyőt felforrósítunk, majd ecset segítségével kikenjük, és merőkanálnyi adagokban a szokásos módon mindkét oldalukon megsütjük a zöld palacsintákat.
Közben a túrót és a tejfölt egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd a kisült palacsintákat megtöltjük a krémes túróval.