Írd be, mit keresel:

Régen minden jobb volt?

A címben említett rigmusokkal oly gyakran dobálózó emberek bizonyára elfelejtik azt a fontos tézist, hogy az idő mindent megszépít. Mindent. Kivétel nélkül. Persze minden letűnt kornak megvan a maga szépsége, amit valóban nem lehet visszahozni, de azért a nosztalgikus érzések némiképp csalókák.
Cookta - 2024.04.17.
Régen minden jobb volt?

Vegyük példának okáért az óvszereket. Meglehetősen aprócska, hétköznapi tárgy, és immáron az ókor óta velünk van. Persze nem ebben a formában, hanem mint az életben minden más, ez is sokat alakult, formálódott. Most megnézzük, milyen út vezetett a mai megjelenésig!

Melyik is volt a jobb?

Az, hogy ma már a SZEXSHOP.hu óvszerek fantasztikus kínálatával vár, egy alapfeltevés. Pedig nem volt ám mindig így. A teljesség igénye nélkül mutatjuk, hogyan is alakult ennek a védekezőeszköznek a sorsa.

  • Az ókorban kecskehólyagból készült változatot hordtak a gazdagok, hiszen az ő privilégiumuk volt a biztonságos szex.
  • Akadtak elég vad elgondolások, így a kátrányba mártás vagy a hagymalében való áztatás senkinek sem lehetett a szíve csücske.
  • Később sem lett sokkal rózsásabb a helyzet, és még mindig megmaradt a gazdagok kiváltságának a védekezés, de már egy fokkal finomabb megoldásokat alkalmaztak.
  • Később Franciaországból indult el hódító útjára a mai óvszer elődje. A reneszánsz idejében belek és hólyagok, majd később vegyszerrel átitatott ruhák szolgáltak a nem kívánt terhesség bekövetkeztét megelőzendő.

A mai fanyalgóknak ezek biztosan még extrémebb és elrettentőbb megoldások, mint a mai zoknik, amelyekre szokás panaszkodni.

Színes, szagos…

Ma már közel sem csak azok a darabok kaphatóak a piacon, amelyek akár a 80-as, 90-es években virítottak a pénztárosok feje mellett, hogy aztán szégyenkezés közben kelljen kérni belőlük egyet.

Ezzel szemben ma már az otthonod kényelméből rendelhetsz bármilyet: színeset, ízesítettet, bordázott felületűt vagy akár a teljesen hagyományos darabot. A kiszállítás is maximális diszkréció mellett történik, így attól sem kell félni, hogy a szomszéd hamarabb tudja meg, mit hozott a futár, mint te magad.

Talán nem meglepő, ha azt mondjuk, hogy ez biztosan nem volt jobb régen.

Ma már sok esetben olyanok is húznak gumit, akiknek egyáltalán nem is kellene, mert mondjuk stabil párkapcsolatban élnek, ám annyiféle extrával lehet feldobni az együttléteket az óvszer segítségével, hogy szinte égbe kiáltó vétek lenne kihagyni ezt az opciót.

Ám ha a védekezés is a célok közé tartozik, akkor mindenképpen bánj óvatosan a termékkel, mert ha nem megfelelően tárolod, akkor már a csomagolásban megsérül, és funkcióját veszti. A méret a másik sarkalatos pont: nem itt van a helye annak, hogy nagyot mondj, hiszen könnyen lehet baleset a vége annak, ha túl nagy a köpeny a hősödnek. 

Óvd magad!

Az óvszer története felettébb érdekes, és biztosan sokan olvasnának még róla, ugyanakkor nem szeretnénk elsiklani a lényeg felett, ami pedig nem más, mint a védelem. Védelem a nemi úton terjedő betegségekkel szemben, valamint a nem kívánt terhességgel szemben.

Az pedig, hogy a védelem olyan módon kerül ma már megoldásra, hogy az még élvezettel is jár a felek számára, csupán a hab azon a bizonyos tortán.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.