Írd be, mit keresel:

Gulyás omlós hússal, kiadósan, ahogy az írek készítik

Ahogy nekünk, úgy az íreknek is egyfajta gulyás a legkedveltebb ételük, kiadós, tartalmas, igazi laktató egytálétel, a mi levesünknél sűrűbb, és jóval könnyedebb fogás. Omlós hús, sok zöldség - és mindez egy kis barna sörrel összefőzve!

Cookta - 2024.04.19.
Gulyás omlós hússal, kiadósan, ahogy az írek készítik

Klasszikusan bárány- vagy ürühússal készült, de ma már egyre elterjedtebb a kevésbé karakteres marhahúsos változat, ami a sörnek köszönhetően nagyon puhára, porhanyósra fő ebben a gazdag egytálételben. Elkészítése nagyon egyszerű, csak az elején kell vele babrálni egy kicsit, aztán szépen elvan magában a tűzhelyen.

Ízlés szerint hagyhatjuk levesesebbre vagy sűrűbbre, de a sört ne spóroljuk ki belőle, mert az adja meg édeskés, malátás aromáját, ami olyan különlegessé és finommá teszi!

Ír gulyás sörrel

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál szárzeller
  • 2 krumpli
  • 3,3 dl barna sör
  • 5 dl alaplé
  • 2 babérlevél
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors

Elkészítés: A húst felkockázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az olajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, és a húst 2 részletben lepirítjuk benne, hogy minden oldalán szép színt kapjon, majd szűrőkanállal kiemeljük, és egy tányéron félretesszük. A visszamaradt zsiradékon – ha szükséges, adhatunk még hozzá pár cseppet – a hagymát, a répát és a szárzellert kissé lepirítjuk, hozzáadjuk az elősütött húst és a fokhagymát meghintjük 1 evőkanál liszttel, és alaposan összeforgatjuk, majd felöntjük a barna sörrel és az alaplével, hozzáadjuk a babért, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a krumplit is, ha felforrt, takarékra vesszük, és fedő alatt 1,5 óra alatt készre főzzük, ha szükséges, menet közben pótoljuk a folyadékot.

A gazdag egytálételt azon melegében tálaljuk friss petrezselyemmel megszórva, mellé friss kenyeret kínálunk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.