Írd be, mit keresel:

A megfelelő robogógumi kiválasztásának menete

Függetlenül attól, hogy négy- vagy kétkerekű járműről beszélünk, az egyik legfontosabb alkatrészek mindenképpen a kerekek, azon belül is a rajtuk lévő abroncsok lesznek. Számos funkciója van egy gumiabroncsnak, hisz nélküle a robogó még elindulni sem tudna. De melyiket válasszuk vásárlás során?
Cookta - 2024.04.22.
A megfelelő robogógumi kiválasztásának menete

Mik a legfontosabb szempontok?

A tapadas.hu robogó gumi kínálatában többféle méret és kialakítás közül tudunk válogatni. A böngészés során több szempontot is figyelembe kell venni. Az első az, hogy megnézzük, milyen talajtípuson használjuk általában a robogót. Ugyanis teljesen más felépítésre van szükség városi közlekedés esetén vagy éppen laza talajon, de a nagy sebességhez is más ajánlott.

Ha ez megvan, akkor a következő lépés, hogy megkeressük azokat a gyártókat, amelyek a legmagasabb minőséget képviselik ezen a területen. Általában a Heidenau, Mitas és Vee Rubber robogógumi márkák közül érdemes válogatni.

Ha megvan a gyártó, a felhasználási mód, akkor elkezdhetjük végignézni a termékpalettát. Az évszakot is figyelembe kell venni, mivel teljesen más mintázatra, kialakításra van szükség télen, mint nyáron. A téli abroncsok általában mélyebb barázdákkal rendelkeznek és sokkal keskenyebbek. Ezzel szemben a nyári kialakításnál az az elsődleges cél, hogy minél nagyobb felület érintkezzen az aszfalttal, hogy minél nagyobb legyen a tapadás, ezért sokkal szélesebbek is.

Végül pedig a pontos méretet is meg kell nézni, hogy garantáltan olyan abroncs kerüljön fel a robogóra, ami kompatibilis az adott modellel. Nem érdemes eltérni a gyári előírásoktól, mivel akkor a jármű hatékonysága, stabilitása, kényelme és a biztonságos vezetési élmény is csökkenni fog.

Miért jobb egy minőségi abroncs?

A robogógumi nagymértékben befolyásolja az egész jármű teljesítményét. Komoly hatással van az üzemanyag-fogyasztásra is. Nem feltétlenül a legdrágább abroncs lesz a legjobb választás, de a minőséget mindenképpen figyelembe kell venni.

Egy prémiumkategóriás robogógumi általában sokkal tovább bírja, lassabban kopik, jobb stabilitást ad a járműnek. A féktáv is ideális lesz még nagyobb terhelés alatt is, valamint a kormányozhatósággal sem fog problémánk adódni.

A minőségi téli gumik sokkal könnyebben fognak megkapaszkodni a jeges, havas utakon, a nyáriak pedig a legnagyobb hőségben is maximális tapadást fognak nyújtani a robogó számára.

Univerzális és speciális kialakításból sincs hiány

Ott van például a Mitas Touring Force-SC, ami minden robogótulajdonos számára biztonságos, mivel dinamikus és kényelmes közlekedést tesz lehetővé. Nyugodtan választhatjuk városi körülmények közé, ahol rövidebb távokat kell leküzdeni, de egy hosszabb túra alkalmával is tökéletesen fog teljesíteni.

Kiváló vízelvezetéssel rendelkezik a mintázata, továbbá optimális érintkezést biztosít az útfelülettel, így nagyobb sebesség mellett sem lesz problémánk a stabilitással.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.