Írd be, mit keresel:

A tojásfőző egy sokak által kedvelt termék

Olykor még az igazán tapasztalt konyhai zsonglőröknek is feladhatja a leckét a tökéletes állagú főtt tojás elkészítése. Nem mindig egyszerű belőni a megfelelő hőfokot vagy időtartamot a kívánt hatás eléréséhez. Ilyen esetekben jöhet jól egy tojásfőző.
Cookta - 2024.04.26.
A tojásfőző egy sokak által kedvelt termék

Egy praktikus készülék

Azokban a háztartásokban, ahol a tojásételek népszerűnek számítanak, biztosan gyakran kerülnek elő olyan receptek, amelyek alkotórészét képezi a főtt tojás is. Ezen fogások kivitelezése sokkal egyszerűbbé válik, ha egy tojásfőző is helyet kap a konyhai felszereléseink között. Az Alza.hu széles kínálatában rengetegféle típust megtalálunk, és részletesen tájékozódhatunk az egyes készülékek paramétereiről. 

De miért is hasznos befektetés egy tojásfőző? A készülék által egy valóban megbízható társat kapunk a konyhában, hiszen a kialakításának és működési elvének köszönhetően kétségtelenül elérjük a célunkat, ezáltal felgyorsíthatjuk a főzés folyamatát, valamint elkerülhetjük a pazarlást.

A készülék felépítéséből adódóan szabályozható a hőmérséklet és a főzési idő, ami garantálja, hogy a tojás teljes mértékben olyan legyen, mint amilyet szerettünk volna. Egyes verziók lehetővé teszik, hogy a felhasználói panelen eleve azt az állagot válasszuk ki, amelyre szükségünk van.

Két kedvelt típus

Ha a tojásfőzők között nézelődünk, több típussal találkozhatunk. A felhasználói visszajelzések alapján jelenleg az elektromos és a szilikon tojásfőzőket tartják számon a legnépszerűbb verziókként. 

Az elektromos tojásfőző saját hőforrással rendelkezik, így nincs más teendő, mint árammal táplálni a készüléket. Kiemelkedő előnyei közé tartozik, hogy az igényeknek megfelelően állítható be a tojás kívánt állaga, továbbá egy rendkívül kényelmesen és könnyen használható készülékről beszélhetünk. Azzal azonban számolni kell, hogy a főzési idő némileg hosszabb lehet.

A szilikon változat egy olcsóbb alternatívaként szolgál a tojásfőzők piacán. Tulajdonképpen ez egy szilikonforma, amelybe belehelyezhetjük a tojásokat, és a formával együtt mehetnek a fazékba. Ez a kompakt kis eszköz gyorsabbá teheti a főzést, viszont egyéb beállítások kivitelezése nem lehetséges. Egyidejűleg több formát is használhatunk, hogy növeljük a főzési kapacitást. Ugyanakkor az elektromos verziók esetén a készülék ideális méretét is az elvárásainkhoz mérten választhatjuk ki.

Online vásárlással még egyszerűbb

Manapság gyakorlatilag bármihez hozzájuthatunk a webáruházak virtuális polcairól is, ez alól pedig a tojásfőző sem kivétel, ezért érdemes tüzetesen átböngészni a kínálatot.

Ha rábukkantunk a nekünk tetsző készülékre, azonnal a kosárba tehetjük, és a rendelés véglegesítése után nincs más dolgunk, mint várni a futár érkezését. A cégek mindent megtesznek azért, hogy a csomag gyorsan és sértetlenül célba érjen, hogy a vásárló élvezhesse a termék nyújtotta előnyöket.

Itt az ideje beszerezni egy sokoldalú és praktikus tojásfőzőt, hogy megkönnyíthessük a konyhában töltött perceket!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.