Írd be, mit keresel:

Omlós bundás csirke fűszeres joghurtban pácolva

A rántott hús a legtöbb családban elmaradhatatlan a hétvégi menüből, de hogy véletlenül se unjuk meg, érdemes így-úgy variálni, például a hús pácolásával, ami nem csak ízesíti, de porhanyósabbá is teszi a húst, esetünkben a csirkecombot.

Cookta - 2024.05.18.
Omlós bundás csirke fűszeres joghurtban pácolva

A csirkét sokak kedvelik, mások inkább kerülik – ugyanazért. Sovány, fehér húsa gyerekek és diétázók kedvence, semleges íze miatt jól variálható és rengeteg módon felhasználható, nem mellesleg árban is az egyik legbarátibb alapanyag a húsfélék közül. A karakteresebb ízek kedvelői éppen a soványsága és semleges íze miatt kerülik, és választják inkább a cupákosabb, zsírosabb vörös húsokat. Pedig jól fűszerezve, pácolva igazán remek fogásokat készíthetünk csirkével.

A pác akkor jó, ha nem csak fűszerezi, de omlósabbá, szaftosabbá is teszi a pipihúst. Ehhez tökéletes alap a natúr joghurt, aminek savassága fellazítja a hússzöveteket, miközben beleivódnak a fűszerek aromaanyagai. Érdemes néhány órát vagy akár egy éjszakát is pácolni a húst, hogy kellően ízes és omlós legyen majd a végeredmény. A joghurtba most fokhagyma és kakukkfű került, de ízlés szerint bármilyen fűszert használhatunk, a sózással viszont várjunk a bundázásig, ha idejekorán sózzuk, akkor keményíti a húst.

Fűszeres joghurtban pácolt rántott csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 csirke alsó comb (vagy 4 egész, a forgónál félbevágva)
  • 2 dl joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • só, bors
  • 10-15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 10-15 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, majd egy zárható műanyag dobozba tesszük.

A fokhagymákat meghámozzuk, lereszeljük vagy fokhagymanyomón átpréseljük, a joghurthoz adjuk a kakukkfűvel együtt, összekeverjük, majd a combokra öntjük, jól összeforgatjuk, majd a dobozt lezárva a hűtőbe tesszük néhány órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára.

A csirkecombokat kivesszük a pácból, konyhai papírtörlővel nagyjából felitatjuk a joghurtot, a combokat sózzuk, borsozzuk. A tojásokat egy tányérba felütjük, sózzuk, villával kicsit elhabarjuk, majd a combokat a lisztben, a tojásban és a zsemlemorzsában megforgatjuk.

Bő olajat melegítünk, és a bundás csirkecombokat közepes lángon, időnként megforgatva szép aranybarnára sütjük. Alaposan lecsöpögtetjük, és papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.