Írd be, mit keresel:

A szállítóláncok megfelelő kenése kiemelten fontos a termelés zavartalansága miatt

Ipari környezetben a különböző gépek, berendezések működésére nagymértékben oda kell figyelni. Ha olyan eszközzel van dolgunk, ami nagy terhelésnek van kitéve és mozgó alkatrészek is találhatóak benne, akkor kenőanyagra is szükség lesz, hogy a súrlódás ne okozzon komoly gondokat.
Cookta - 2024.05.23.
A szállítóláncok megfelelő kenése kiemelten fontos a termelés zavartalansága miatt

Szélsőséges körülmények között is lehet használni kenőolajokat

Ha szállítóláncokhoz keresünk kenőanyagot, akkor a Hungarolube kenőolajok kínálatában garantáltan megtalálhatjuk a szükséges terméket. Ott van például a Mobil Pyrolube 830, amit kifejezetten szélsőséges körülmények közé terveztek. 

Ez egy szintetikus, PAO/észter kevert bázisú kenőanyag. Elsősorban szállítóláncokhoz lehet alkalmazni, de más esetben is megállja a helyét. A többi kenőolajhoz képest az a legnagyobb előnye, hogy még 230 Celsius-fokos környezetben is kiváló teljesítményt nyújt. Szintetikus hidrogének keverékéből áll, ezért is tud olyan jól működni magas hőmérsékleten.

Találhatóak még benne nagy molekulasúlyú észterek és kopásgátló adalékanyagok. Még a legnagyobb oxidációs terhelés mellett sem lesz probléma a szállítólánc használatával. Természetesen további előnyökkel is rendelkezik, mint például azzal, hogy iszapot és szénlerakódást sem hagy maga után. 

A párolgásnak is hatékonyan ellenáll, a kenés kérdését maximálisan megoldhatjuk a segítségével. Nemkívánatos szagokkal sem fogunk találkozni, védi a mozgó alkatrészeket a kopással szemben és a túlmelegedéssel sem lesz gondunk. Ipari környezetben, szállítóláncokhoz nehezen fogunk jobb kenőanyagot találni. 

Az energiafogyasztást is lehet a használatával csökkenteni, és kiemelkedő tisztító hatása van. Hosszú ideig fejti ki hatását az adott területen, mivel nagyon jól tapad. Simább lesz a berendezés működése a speciális olajfilmrétegnek köszönhetően.

A berendezés igényeire is figyelni kell

Kenőolaj és kenőolaj között is nagy különbség lehet. Van, amelyiknek nagyobb vagy éppen kisebb a viszkozitása, néhányat pedig magas hőmérsékleten nem lehet használni. A beszerzés során az első lépés mindig az, hogy megvizsgáljuk, pontosan milyen géphez vásárolunk kenőanyagot és milyen igényekkel rendelkezik. Ehhez a legjobb módszer az, ha megnézzük a gyári útmutatót, leírást. 

Szakember véleményét is kikérhetjük a kérdésben, hogy biztosan a megfelelő kenőanyagot használjuk. Szállítóláncok és magas hőmérséklet esetén az említett kenőolaj garantáltan jó választás lesz.

A folyamatos kenés biztosítása

A zavartalan működéshez elengedhetetlen az, hogy mindig legyen raktáron a szükséges kenőanyagból. Ha éppen most vásárolunk új adagot, akkor ajánlott a nagyobb kiszerelést választani, hogy hosszabb távon meg legyen oldva a kenés kérdése. Ha tehetjük, a minőségi termékek közül válogassunk, mert azok sokkal jobban bírják a nagyobb terhelést is, és még a berendezés, szállítólánc teljesítményét is képesek növelni.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.