Írd be, mit keresel:

Gerincnyújtó eszközök az egészségünk szolgálatában

Léteznek olyan felszerelések, amelyek kifejezetten az egészségmegőrzésben lehetnek a segítségünkre, alkalmazásuk által nagyobb fókuszt helyezhetünk az ideális testtartás kialakítására, fenntartására. Ugyanakkor enyhíthetjük a hátfájást, de akár meg is előzhetjük, ha preventív szemlélettel használunk gerincnyújtó eszközöket.
Cookta - 2024.05.23.
Gerincnyújtó eszközök az egészségünk szolgálatában

Ezek a hasznos kellékek javasoltak akkor is, ha hátizmaink túlzottan kötöttek, illetve a vállízületeink rugalmasságán is javítanánk. 

Érdemes körülnézni a Rehaker.hu gerincnyújtó eszközeinek kínálatában. Itt ugyanis igen változatos termékkör fogad minket, beszerezhetünk hátizomnyújtó padot, nyaknyújtó párnát, gerincvédő párnával és masszázstüskékkel felszerelt padot, de választhatunk speciális gerincnyújtó orvosi eszközt is.

Milyen esetekben ajánlottak?

Elsősorban gyógykezelésekhez kiegészítésként, például gerincferdülés fennállásakor, de egyéb rendellenességek, panaszok esetén is javasoltak, mint isiász, lumbágó, csigolyaelcsúszás, izomrövidülés, porckorongsérv. Alkalmazhatók továbbá csípőpanaszok fennállásakor is, illetve térdkopásos megbetegedéseknél is a fájdalom enyhítése céljából. 

A kiválasztás során vegyük figyelembe aktuális fizikai állapotunkat, meglévő rendellenességeinket, betegségeinket, ha pedig bizonytalanok lennénk, bátran kérjük ki szakember véleményét. 

A gerincnyújtó eszközök a nyaki fájdalom és merevség esetén is segítségünkre lehetnek, ez gyakran bekövetkezik az ülő munkát végzők körében, kiváltképp a számítógépes munkakörökben jelent problémát. Ilyenkor a folyamatos ülés és az előrenyújtott nyaki pozíció egyaránt negatív következményekkel járhat. A jó hír azonban, hogy a fájdalmas panaszok megelőzhetők a megfelelő eszközök alkalmazásával. Például a KiroMed nyakpárna ideális választás, amellyel a váll- és nyaktáji merevségen is enyhíthetünk. Sőt, a nem megfelelő testhelyzetből fakadó fejfájás is mérséklődhet.

Mikor javasolt a gerincnyújtó pad használata?

Az említett webáruházból beszerezhetünk speciális orvostechnikai padot, a KiroMed gerincnyújtó terméket, amellyel nyújthatunk és erősíthetünk is. Javasolt a használata porckorongsérv, lumbágó, gerincferdülés esetén, azonban a degeneratív folyamatok is megelőzhetők, fennállásuk esetén pedig meggátolható a további romlás. 

Legfőbb előnye, hogy személyre szabottan állítható, így az alkalmazási célnak és az igényünknek megfelelően tudjuk használni a terápiás kezelések során.

Gyógytornával kombináltan eredményesebbek lehetünk

Az eszközök hatékonyabban alkalmazhatók, ha gyógytornász által javasolt programmal együtt használjuk. A helyes kivitelezést illetően ne féljünk segítséget kérni! Ugyanakkor a gerincnyújtó eszköz kiválasztása előtt konzultáljunk szakorvossal, hogy a legmegfelelőbbet szerezhessük be.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.