Írd be, mit keresel:

Szőnyeget a teraszra!

Pontosan tudjuk, hogy miért jó, ha szőnyeg van a lakásban. Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy kültéren is használhatjuk őket, de segítünk kicsit abban, hogy lássuk az előnyeit. Következzenek hát a kültéri szőnyegek!
Cookta - 2024.05.28.
Szőnyeget a teraszra!

Miért jó kintre szőnyeget tenni?

Számos előnnyel rendelkezik egy kültéri szőnyeg. Egyfelől dekorációs elem, másfelől viszont hozzájárul a burkolatok megóvásához, és a lakberendezési szempontokat sem szabad elfelejtenünk, hiszen nagyban hozzájárulhat kertünk összképének javításához. Mindezeken felül pedig még a tisztaság fenntartásában is szerepe van, mivel az ilyen szőnyegek nagyon könnyen takaríthatóak. 

Tehetjük őket teraszra, ekkor összeköti a bútorokat, és körülhatárolja a teret. Része lehet egy kerti pavilonnak, de az erkélyünket is feldobhatjuk vele. Az iFloor kültéri szőnyegei között biztosan megtaláljuk a nekünk megfelelő terméket.

Hogyan válasszunk?

Van néhány nagyon fontos dolog, amire oda kell figyelnünk, mielőtt vásárolni rohannánk. 

  • Tervezzük meg, hová fog kerülni a szőnyeg, és ennek megfelelően pontosan mérjük le a rendelkezésre álló helyet! 
  • Ne feledkezzünk meg a szőnyegalátétről sem! Ezzel tudjuk kiküszöbölni, hogy a szőnyeg a későbbiekben csúszkáljon.
  • Bátran kísérletezz a színekkel és mintákkal!
  • Soha ne vásárolj kültéri használatra beltéri szőnyeget! Akármilyen szép is, az időjárás viszontagságait nem fogja bírni, viszont az eleve kültérre szánt darabok anyaga úgy lett kialakítva, hogy ez nem jelent neki problémát.
  • A bútorokat kétféleképpen is elrendezheted: vagy csak az első két lábuk, vagy mind a négy lábuk rajta lehet a szőnyegen. De vigyázat! Vagy ezt, vagy azt a gondolatmenetet kövessük, ne keverjük a kettőt!

A kültéri szőnyegek anyaga

Ebben van a legnagyobb eltérés beltéri társaikhoz képest. Ugyanis ha kinti használatra vásároljuk őket, akkor nagyon fontos az időtállóság. Bár ezek a szőnyegek kevesebb tisztítást igényelnek, ez nem jelenti azt, hogy el kell hanyagolnunk a rendszeres takarításukat. 

Sok követelménynek kell megfelelniük: ellen kell állniuk a tűző napsugarak által kibocsátott UV-sugárzásnak, az esőnek, a hidegnek és a melegnek egyaránt. A gyártás során mindezeket a szempontokat figyelembe veszik, és olyan technológiával gyártják őket, hogy kellően ellenállóak legyenek, mégis a mintázatuk is sokáig dísze maradhasson az otthonunknak.

Tisztítás

Ejtettünk pár szót a kültéren használt szőnyegek takarításáról. Fontosnak tartjuk kiegészíteni a korábban elhangzottakat. A rendszeres porszívózást szőnyegünk meghálálja majd, mert ezzel elejét vehetjük annak, hogy a por és a kosz beleragadjon. Mindig nézzük meg a kezelési útmutatót, de általában 30 fokon mosógépben is moshatóak. Sokat segítünk magunknak az alátét használatával, mivel ez nemcsak csúszásgátló, hanem a lehulló portól is védi a burkolatot. 

Láthatjuk, mennyi előnye lehet egy kültéri szőnyegnek. A legjobb azonban az, hogy nemcsak kint használhatjuk őket, hanem akár a lakás nagyobb igénybevételnek kitett részein is, így tényleg szinte mindenre megoldást jelentenek. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.