Írd be, mit keresel:

Új vagy felújított telefont vásároljunk?

Nem vitás, hogy az okoseszközök – például a számítógépek, laptopok, táblagépek, okostelefonok, stb. – használata rengeteg előnyt nyújt függetlenül attól, hogy tanulásra, szórakozásra vagy pedig munkavégzésre használjuk őket.
Cookta - 2024.06.25.
Új vagy felújított telefont vásároljunk?

Manapság különösen a telefonoknak van jelentős szerepük, ami nem is meglepő azt tekintve, hogy mennyire változatos funkciókat biztosítanak számunkra. Mindemellett pedig mennyire könnyen – lényegében bárhol, bármikor – magunknál tudjuk tartani őket.

Az Apple által gyártott iphone 14 készülék remek választás mindenkinek, akinek fontos a minőség, az időtállóság és a dizájnos kialakítás. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy ruházzunk-e be egy vadiúj készülékre vagy pedig vásároljunk egy felújított változatot például a Rejoy online piactéren?

Mai cikkünkben ennek a döntésnek a meghozásához kívánunk egy kis segítséget, útmutatást adni.

Az egyik legnagyobb különbség, az ár

Ha új készülékek között nézelődünk, akkor az első, amit észreveszünk, az valószínűleg a termékek ára lesz. Tény, hogy nagyon vonzó, ha egy telefonnak mi lehetünk az első tulajdonosa és vadonatújan kerül hozzánk.

Ugyanakkor ennek megvan az ára is, amit szó szerint kell értenünk, sok esetben ugyanis több százezer forintot kell kiadnunk. Különösen magas árakra számíthatunk, ha egy apple iphone a szívünk vágya.

Könnyen előfordulhat, hogy az összegek láttán azt érezzük, hogy ennyit mégsem ér nekünk vagy egészen egyszerűen jelenleg nem tehetjük meg, hogy ennyi pénzt áldozzunk rá.

Bárhogy is legyen, ettől még nem kell lemondanunk a márkás okostelefonok használatáról, ha ugyanis felújított modellt választunk, akkor akár 85.000 forinttal olcsóbban is a birtokunkba kerülhet.

Mindkét esetben jár a garancia

Hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy a másodkézből származó, szakemberek által felújított telefonok bár jól működnek, de nem kapunk hozzájuk garanciát. Emiatt pedig nagy kockázatot kell vállalnunk vele, hiszen ha rövid idő alatt tönkremegy vagy meghibásodik valamelyik alkatrésze, akkor nekünk kell állnunk a javítást. 

Ez azonban nem feltétlenül igaz, ha ugyanis a megfelelő helyről szerezzük be, akkor a termékhez ugyanolyan garanciát fogunk kapni, mint ami egy vadiúj készülékhez jár.

Mi a helyzet a környezettudatossággal?

Végezetül a bolygónk védelme is fontos szempont lehet, ha ugyanis környezettudatos döntést akarunk hozni, akkor mindenképpen a felújított modellek mellett érdemes letenni a voksunkat.

A kiváló minőségű, megbízhatóan működő okostelefonok rengeteg előnnyel tudnak szolgálni, így nem is kérdés, hogy szükségünk van-e rájuk. Legfeljebb azon kell elgondolkodnunk, hogy újonnan szerezzük-e be őket, vagy pedig egy felújított változatra essen a választásunk. 

Az biztos, hogy ha olcsóbban szeretnénk vásárolni és a környezettudatosság is fontos szempont, akkor egyértelműen egy felújított telefon lesz az ideális választás számunkra. Ha pedig a Rejoy online piactéren adjuk le a rendelésünket, akkor a garanciáról sem kell lemondanunk. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.