Írd be, mit keresel:

Tudd meg, hogyan tehetsz szert frappáns domainnévre!

Ahhoz, hogy a látogatóid könnyen fel tudják keresni a weboldaladat, szükség van egy egyszerűen megjegyezhető és találó domainnévre. Manapság azonban nem könnyű ilyet találni, hiszen a legjobbak többségét már lefoglalták évekkel ezelőtt.
Cookta - 2024.06.28.
Tudd meg, hogyan tehetsz szert frappáns domainnévre!

Elkeseredni azért nem kell, hiszen még a mai napig van megoldás arra, hogy egy vállalkozásnak ötletes, nagyszerű domainnevet lehessen találni. Van is néhány tipp ehhez a tarsolyunkban!

Válassz olyan domainnevet, ami utal arra, mivel foglalkozik a honlap

Amennyiben egy céges honlapnak szeretnél nevet választani, akkor elsőre talán arra gondolsz, hogy a cég nevét kellene belecsempészni a domainnévbe. Ez kétségkívül egy kézenfekvő lehetőségnek tűnik, ugyanakkor nem ez a legjobb választás.

Jobb, ha inkább olyan domainnevet választasz a Sybell oldalán, ami utal arra, mivel foglalkozik a céged. Így a felhasználók könnyebben fogják tudni észben tartani, és ha elégedettek az általad nyújtott szolgáltatással, akkor akár ajánlhatják is a weboldalad az ismerőseik számára. 

Fontos azonban, hogy a saját cégnevedre szóló domaint is foglald le, mert mindössze néhány ezer forintba kerül éves szinten a fenntartása, de ezért az összegért cserébe elkerülhető az, hogy más beregisztrálja.

Keress alternatívát!

Magyarországon a legtöbb cégnek .hu-s domainneve van. Ennek oka, hogy a felhasználók általában mindig a .hu-s domainnévre asszociálnak, ha magyar vállalkozás weboldalát akarják felkeresni.

Manapság azonban egyre kevesebben gépelik be egy-egy honlap url-jét a böngészőjük címsorába. Sokan keresés során, a közösségi médiában megjelenő posztot követően vagy épp egy hirdetést látva navigálnak az adott oldalra. Ha szimpatikus számukra, elmentik a kedvencek közé, így tehát a későbbiek során sem nagyon fogják manuálisan begépelni a honlapod url-jét. Nincs tehát ma már akkora jelentősége, hogy milyen végződésű egy domainnév.

Ha nem találsz szabad .hu végződésű domainnevet, akkor alternatívaként szóba jöhetnek más végződések, mint a .com vagy a .eu. Amennyiben egyébként is nemzetközi vizeken evezel, akkor amúgy is praktikus ezen végződések közül választani. Egyébként pedig semmi sem tiltja, hogy a vállalkozásodnak .com-os vagy .eu-s végződésű domainnevet regisztrálj. Ez azért is praktikus megoldás, mert így a későbbiek során ha növekszik, terjeszkedik a céged, akkor könnyebb lesz nyelvi aloldalakat létrehozni.

Gondolkodj szinonimákban, legyél találékony!

Lehetséges, hogy egy adott szó vagy kifejezés kapcsán a legfrappánsabb neveket már lefoglalták. Elképzelhető azonban, hogy a szinonimák között találsz olyat, ami még szabad. Ha igen, akkor érdemes lehet azt regisztrálni. Hogy milyen választási lehetőségeid vannak, azt könnyen megvizsgálhatod a Sybell ellenőrzőjével.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.