Írd be, mit keresel:

Nyári tepsis csirkemell – sok sajttal, zöldségekkel

A tepsis csirkemell az egyik nagy kedvencünk, házias, családias, minimális munkával és maximális elégedettséggel tálalható. Most sajttal, tejszínnel és néhány zöldséggel készült, omlós, szaftos, biztos sikert arat!

Cookta - 2024.07.01.
Nyári tepsis csirkemell – sok sajttal, zöldségekkel

Pofonegyszerű, isteni és kiadós – ez a legjobb kombináció, amit csak kívánhatunk egy olyan jóféle fogástól,  mint a tepsis csirkemell tejszínnel és sajttal sütve, zöldségekkel felturbózva. Percek alatt előkészíthető, változatosan variálható, és egy kicsit mindenki a maga ízlésére hangolhatja a fűszerezést.

A csirkemellszeletek mellé most cukkini, gomba és paradicsom került a tepsibe, fűszerként fokhagyma és provence-i keverék, és a tejszínbe is került némi reszelt sajt, ami krémesebbé, sűrűbbé teszi a szószt, illetve még jobban átjárja a sajtos íz a zöldségeket. Aki szereti, füstölt sajttal is kipróbálhatja, vagy ízlés szerint gazdagíthatja más zöldségekkel és fűszerekkel, nem fog csalódást okozni…

Nyári sajtos tepsis csirkemell

Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • 2 kisebb cukkini
  • 2 szép paradicsom
  • 6-7 fej gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • 1 evőkanál vaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemellféléket lapjában kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral vékonyan bekenjük, és félretesszük, amíg a többi alapanyagot előkészítjük: a cukkinit, a paradicsomot és a gombát felszeleteljük, a fokhagymát megpucoljuk, és a tejszínhez adjuk a provence-i fűszerkeverékkel és a reszelt sajt 2/3 részével, sózzuk és borsozzuk.

A csirkemelleket egy kivajazott tepsibe fektetjük, egyenletesen elosztjuk rajtuk és közöttük a zöldségeket, majd meglocsoljuk a tejszínes keverékkel, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 25 percet sütjük, majd a maradék sajttal is megszórjuk, és még 10-15 percre visszatoljuk, míg szépen pirulni kezd.

A csirkemellet a vele sült zöldségekkel tálaljuk, ha szeretnénk plusz köretet, akkor lehetőleg olyat válasszunk hozzá, ami jól fel tudja venni a finom tejszínes-sajtos szószt – ez lehet párolt rizs, köles, kuszkusz vagy bulgur ízlés szerint.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.