A tepsis csirkemell az egyik nagy kedvencünk, házias, családias, minimális munkával és maximális elégedettséggel tálalható. Most sajttal, tejszínnel és néhány zöldséggel készült, omlós, szaftos, biztos sikert arat!
Pofonegyszerű, isteni és kiadós – ez a legjobb kombináció, amit csak kívánhatunk egy olyan jóféle fogástól, mint a tepsis csirkemell tejszínnel és sajttal sütve, zöldségekkel felturbózva. Percek alatt előkészíthető, változatosan variálható, és egy kicsit mindenki a maga ízlésére hangolhatja a fűszerezést.
A csirkemellszeletek mellé most cukkini, gomba és paradicsom került a tepsibe, fűszerként fokhagyma és provence-i keverék, és a tejszínbe is került némi reszelt sajt, ami krémesebbé, sűrűbbé teszi a szószt, illetve még jobban átjárja a sajtos íz a zöldségeket. Aki szereti, füstölt sajttal is kipróbálhatja, vagy ízlés szerint gazdagíthatja más zöldségekkel és fűszerekkel, nem fog csalódást okozni…
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellféléket lapjában kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral vékonyan bekenjük, és félretesszük, amíg a többi alapanyagot előkészítjük: a cukkinit, a paradicsomot és a gombát felszeleteljük, a fokhagymát megpucoljuk, és a tejszínhez adjuk a provence-i fűszerkeverékkel és a reszelt sajt 2/3 részével, sózzuk és borsozzuk.
A csirkemelleket egy kivajazott tepsibe fektetjük, egyenletesen elosztjuk rajtuk és közöttük a zöldségeket, majd meglocsoljuk a tejszínes keverékkel, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 25 percet sütjük, majd a maradék sajttal is megszórjuk, és még 10-15 percre visszatoljuk, míg szépen pirulni kezd.
A csirkemellet a vele sült zöldségekkel tálaljuk, ha szeretnénk plusz köretet, akkor lehetőleg olyat válasszunk hozzá, ami jól fel tudja venni a finom tejszínes-sajtos szószt – ez lehet párolt rizs, köles, kuszkusz vagy bulgur ízlés szerint.