Míg a mi hagyományos édes palacsintánk inkább desszert vagy uzsonna, addig az amerikai pufók palacsinta a reggeli sztárja. Ez a változat gyorsan elkészül, alma édesíti cukor helyett, és sütni is könnyebb, mint a tányérnyi vékony palacsintát.
Szabadnapon, vakáción, ráérős reggelen érdemes olyan finomsággal indítani a napot, mint amilyen az almás amerikai palacsinta. A sűrűbb tésztába egy kis sütőpor és alma is kerül, a sütőpor pufibbá, az alma szaftosabbá, puhábbá teszi, és meg is édesíti a tésztát. Féltenyérnyi palacsintákat egy kis merőkanálnyi adaggal porciózhatunk a palacsintasütőbe, ezek 2-3 perc alatt meg is sülnek.
Ha igazán finomat szeretnénk, olaj helyett kevés olvasztott vajban süssük, a végén pedig hintsük meg fahéjas cukorral, locsoljuk meg egy kevés mézzel vagy kínáljunk hozzá vaníliás porcukorral elkevert görög joghurtot.
Hozzávalók:
A sütéshez:
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét félkemény habbá verjük a csipet sóval. A tojássárgákat a tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a cukrot. Az almát meghámozzuk, a kisebb lyukú reszelőn lereszeljük, a masszába forgatjuk, majd a tojáshabot is óvatosan belekeverjük.
A serpenyőben egy kevés vajat felolvasztunk, 3-4 kis palacsintányira való masszát teszünk bele, és oldalanként néhány perc alatt megsütjük.
Melegen tálaljuk vaníliás görög joghurttal, mézzel vagy dzsemmel, akár fahéjas cukorral meghintve.