A gofrisütőben nemcsak könnyed tésztájú gofrit süthetünk, hanem akár nagyon csokis brownie-t is, ha éppen egy gyors desszertre vágyunk, vagy ha nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt.
A gofriban és a brownie-ban közös, hogy mindkettő kevert tészta, de a gofri sütőporral könnyített, laza textúrájú, lehet éppen pihe-puha vagy roppanósra sült. Ezzel szemben a brownie sűrű és jó cuccos, nagyon csokis -–épp ilyen ez a recept is, csakhogy gyorsított változatban és praktikusan gofrisütőben megsütve. Fantasztikus ötlet és recept, gyorsan összeállítható, a brownie–gofrik pedig a forró sütőben 2-3 perc alatt megsülnek.
Aki nekiáll, csak arra ügyeljen, hogy a megsült sütiket óvatosan vegye ki a gofrisütőből, mert frissen még nagyon puha és törékeny a brownie, más állagú, mint a gofri, de egy spatulával, esetleg két villa segítségével egyáltalán nem nagy kunszt.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokoládét felkockázzuk, és gőz felett a vajjal megolvasztjuk, majd a tűzről levéve félretesszük. A cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót, ezzel is elkeverjük. Hozzáöntjük a vajas csokoládét, simára keverjük, végül a darabolt diót is beleforgatjuk.
A gofrisütőt kikenjük olajjal, felforrósítjuk, és adagonként 2-3 perc alatt megsütjük a brownie–gofrikat.