Írd be, mit keresel:

Brownie–gofri, a zseniális új hibridsüti

A gofrisütőben nemcsak könnyed tésztájú gofrit süthetünk, hanem akár nagyon csokis brownie-t is, ha éppen egy gyors desszertre vágyunk, vagy ha nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt. 

Cookta - 2024.07.19.
Brownie–gofri, a zseniális új hibridsüti

A gofriban és a brownie-ban közös, hogy mindkettő kevert tészta, de a gofri sütőporral könnyített, laza textúrájú, lehet éppen pihe-puha vagy roppanósra sült. Ezzel szemben a brownie sűrű és jó cuccos, nagyon csokis -–épp ilyen ez a recept is, csakhogy gyorsított változatban és praktikusan gofrisütőben megsütve. Fantasztikus ötlet és recept, gyorsan összeállítható, a brownie–gofrik pedig a forró sütőben 2-3 perc alatt megsülnek.

Aki nekiáll, csak arra ügyeljen, hogy a megsült sütiket óvatosan vegye ki a gofrisütőből, mert frissen még nagyon puha és törékeny a brownie, más állagú, mint a gofri, de egy spatulával, esetleg két villa segítségével egyáltalán nem nagy kunszt.

Brownie–gofri

Hozzávalók:

  • 22 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 9 dkg liszt
  • 10 dkg darabolt pekándió vagy dió, mogyoró
  • csipet só
  • olaj a sütő kikenéséhez

Elkészítés: A csokoládét felkockázzuk, és gőz felett a vajjal megolvasztjuk, majd a tűzről levéve félretesszük. A cukrot és a vaníliás cukrot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük, hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót, ezzel is elkeverjük. Hozzáöntjük a vajas csokoládét, simára keverjük, végül a darabolt diót is beleforgatjuk.

A gofrisütőt kikenjük olajjal, felforrósítjuk, és adagonként 2-3 perc alatt megsütjük a brownie–gofrikat.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.