Írd be, mit keresel:

Könnyű csokihab nyárra – selymes pohárkrém 4 alapanyaggal

A nyári desszert legyen gyors, könnyű, sütésmentes, hűsítő és légiesen krémes: mindezt tudja ez a selymes hab, ami ráadásul még csokis is. Ha morzsásra tört keksszel vagy piskótával és némi gyümölccsel rétegezzük, elegáns pohárkrémként tálalhatjuk.
Cookta - 2024.07.20.
Könnyű csokihab nyárra – selymes pohárkrém 4 alapanyaggal

Jóféle csokoládéval érdemes nekiállni ennek a desszertnek, mert ez adja a lénygét. Lehet ét- vagy tej-, de akár ízesített csoki is, a pralinéval töltött változat például ideális ehhez a finomsághoz, mert még krémesebbé és ízesebbé teszi. Önmagában is nagyon finom kanalazgatni való édesség, de pohárkrémbe rétegezve mutatós és elegáns desszertté avanzsál.

A rétegezéshez használhatunk omlós kekszet, babapiskótát, de akár maradék linzerkekszet vagy zabkekszet is, a gyümölcsöt illetően pedig minden szezonális bogyós gyümölcs illik hozzá a málnától az áfonyáig, a szedertől a ribizliig, de felkockázott őszibarackkal is nagyon finom.

Könnyű csokihab

Hozzávalók:

  • 20 dkg csokoládé – tej, ét, töltött, mogyorós –, amit szeretünk
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg keksz, piskóta, zabkeksz
  • 10 dkg bogyós gyümölcs

Elkészítés: A csokit felkockázzuk, és gőz fölött vagy mikróban 200 watton 2 perc alatt felolvasztjuk, krémesre keverjük, majd félretesszük hűlni.

A piskótát, kekszet, zabkekszet zacskóba téve klopfolóval vagy sodrófával összetörjük, késes robotgépben is morzsásíthatjuk. A jól behűtött tejszínt elektromos robotgéppel felverjük, nem kell teljesen kemény habbá, inkább a görög joghurt állagát közelítsük.

A langyosra hűlt csokit 3-4 evőkanál tejszínhabbal fellazítjuk, majd a többi habot is óvatosan beleforgatjuk.

A morzsát, a habot és a gyümölcsöket poharakba vagy kelyhekbe rétegezzük, és 2-3 órát a hűtőben pihentetjük tálalás előtt. Mennyei!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.