A sült csirke és a krumpli mindig nyerő, tepsiben együtt sütve ráadásul pofonegyszerű is, de persze a legfontosabb, hogy mivel fűszerezzük. Szerencsére rengeteg a lehetőség, mert szinte minden passzol ezekhez az egyszerű és jól bevált alapanyagokhoz, de most egy eléggé megosztó fűszerrel készült - friss korianderrel. Mi imádjuk, de aki nem szereti, annak is mutatunk alternatívát!
A koriandert vagy imádni vagy utálni szokás, átmenet nagyon nincs, már ami a friss, leveles változatot illeti. Akik szeretik, azoknál függőséget okoz, akik kerülik, azok szappanízűnek tartják, sőt a legelvetemültebbek poloskaszagot is emlegetnek a szerintünk isteni és semmihez sem hasonlítható zöldfűszer kapcsán. Elsősorban az ázsiai, közel-keleti és az arab konyha kedveli, de mexikói fogásokban is gyakran előfordul. Aki nem szereti, friss petrezselyemmel helyettesítheti – nem mindig működik, de ennél a receptnél így is mennyei lesz a végeredmény!
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyjából összevágjuk, majd késes aprítóba tesszük, és finomra vágjuk, hozzáadjuk a zöld és az őrölt koriandert, a gyömbért, a citrom kifacsart levét és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint csilit adunk hozzá, és egészen krémesre, szinte pesto jellegűre összemixeljük. A csirkecombokat egy tálba tesszük, ráöntjük ezt a nagyon fűszeres pácot, összeforgatjuk, és lefedve legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
Közben a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és egy nagyobb tepsibe terítjük. A bepácolt csirkecombokat a krumplik között elrendezzük, a maradék pácot egyenletesen rálocsoljuk, a krumplikat egy kicsit átforgatjuk, majd alufóliával lefedjük.
180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 45 percet sütjük, majd a fóliát óvatosan levéve, hogy a kicsapó gőz sérülést ne okozzon, még visszatoljuk a sütőbe 15-20 percre, hogy kissé megpiruljon.
A sütőből kivéve azonnal tálalhatjuk, salátát kínálva hozzá.