Írd be, mit keresel:

Kevert mákos, a kihagyhatatlan klasszikus – téli hangulatban

A kevert mákos süti egy igazi "mindig jó" süti, nem is véletlenül: egyszerű és kiadós, olcsó és gyors, jól variálható, fűszerezhető és gazdagítható. Most egy mézes, narancsos, rumos változat készült, mégpedig egész mákszemekkel, isteni finom, ahogy lágyan roppannak a fogak alatt!

Cookta - 2024.11.05.
Kevert mákos, a kihagyhatatlan klasszikus – téli hangulatban

Szuperegyszerű, csak egy mércés pohár szükséges az alapanyagok kiméréséhez, pár perc alatt összeállítható, és nagyon jól variálható. Most téliesebb hangulatban, rummal, egy kevés mézzel és reszelt narancshéjjal készült, puha, könnyű és illatos, igazán ünnepi hangulatú, pedig tényleg „csak” egy egyszerű és gyors kevert süti.

Az alaprecept bátran tovább is variálható:

  • gazdagíthatjuk egy kevés mazsolával vagy kandírozott gyümölccsel, akár apróra vágott csokidarabokkal vagy birsalmasajttal
  • a narancs helyett készíthetjük citrommal
  • a tetejére készíthetünk csokimázat, bevonhatjuk naracsléből porcukorral kevert mázzal
  • lapjában félbevághatjuk, és megtölthetjük lekvárral, esetleg valamilyen krémmel, pudinggal

Mákos kevert süti rummal és naranccsal

Hozzávalók:

  • 3 dl liszt
  • 2 dl egész mák
  • 2 dl cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl rum
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 rúd vanília

Elkészítés: A lisztet, a cukrot, a mákot és a sütőport egy tálba kimérjük, összekeverjük. Hozzáreszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a rumot, a mézet, a vaníliarúd kikapart magjait és az olvasztott vajat is, és elektromos habverővel simára keverjük.

Kikent vagy sütőpapírral bélelt kisebb – 25×35 centis – tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőbe toljuk. Légkeverés mellett 30-35 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.