Írd be, mit keresel:

Ma is megéri a szakács hivatást választani

A trendek, az igények és az életstílus változásával elkerülhetetlen az a jelenség is, hogy időnként egyes területek, ezáltal bizonyos szakmák felkapottabbá válnak. Ugyanakkor léteznek olyan “örökzöld” pozíciók is, melyekre vélhetően mindig szükség lesz.
Cookta - 2024.11.23.
Ma is megéri a szakács hivatást választani

A szakács szakma előrelépést kínál

A legtöbben törekszünk arra, hogy a karrierünk során is jobbá váljunk, minél több szaktudást és tapasztalatot szerezzünk. Ha megtaláltuk az ideális irányt, akkor máris könnyebb fejlődést produkálni, hisz a lelkesedés motivál. 

Így nőhetjük ki előbb-utóbb a szakácssapkát is, és léphetünk feljebb a ranglétrán. A gyorallas.hu oldalára felkerültek a séf álláslehetőségek győri hotelekben, melyek remek referenciaként szolgálhatnak a későbbiekben.

Senki nem kezdi konyhafőnökként a pályáját, azonban ha kellő elszántság van bennünk, akkor kellő kitartással bármit elérhetünk. Persze a tanulás, a képesítések megszerzése sem maradhat el, ezért erre is erőforrást kell szentelni. 

Egy szakács vagy séf mindennapjai nemcsak a főzésből állnak, hanem a munkaterület kapcsán a higiéniai elvárásoknak is eleget kell tennie. Ezenfelül gyakran felel a kollégái teljesítményéért, össze kell fognia a csapatot, és követni a napi tervet, hogy minden rendelés kifogástalan minőségben és időben készüljön el.

Manapság a munkáltatók többsége ügyel arra, hogy lehetőséget teremtsen az alkalmazottak számára és esélyt adjon az önképzésre. Ebből adódóan tréningeket, szakmai előadásokat szerveznek, és egyéb szempontoknak is eleget tesznek. 

Például munkába járási támogatással, étkezéssel, csapatépítő programokkal és kompenzációs csomagokkal járulnak hozzá az elégedettséghez, a jobb munkahelyi légkörhöz. 

Eljutni az emberek szívéhez

Miért választják az emberek ma is a szakács és séf hivatást? Azok a személyek, akik ezen a pályán mozognak, általában arról számolnak be, hogy már egészen gyermekkorukban megfogalmazódott bennük a szakma iránti kíváncsiság, az ételek és a főzés szeretete. 

Ráadásul ebben a folyamatban olyat alkotunk, amely maradandó élményt nyújthat. Hiszen szinte mindenkinek van olyan kedves emléke, amely egy éttermi látogatáshoz, egy különleges fogáshoz kötődik. 

Az ízek harmóniája, a tálalás, az ételben megvalósított ötletek, valamint a kiszolgálás, a vendéglátó egység hangulata mind hozzájárulnak a pozitív benyomáshoz. Mindig izgalmas kaland új ízeket és ínyencségeket kipróbálni. Nem véletlenül mondják, hogy sokak szívéhez a gyomrukon át vezet az út.

A hotel a vendéglátás lelke?

A hotelek kitüntetett helyen szerepelnek a vendéglátás palettáján, mivel rengeteg szolgáltatás érhető el egy fedél alatt. Amikor kikapcsolódásra vágyunk, elvonulunk egy olyan szállóba, ahonnan tulajdonképpen ki sem kell tennünk a lábunkat, mert minden adott a helyszínen.

A szállodák és panziók éttermeinek is hatalmas a forgalma, ahol állandóan elkél a segítség és a profi, magabiztos szakácskezek munkája. Ha ilyen jellegű pozícióban gondolkodunk, ne felejtsük el a hoteleket sem, akár ott is megtalálhatjuk számításainkat.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.