Erre például remek megoldást biztosítanak az Electrolux beépíthető sütők, gőzsütők is, melyekkel a kiflik, zsemlék, kalácsok és kenyerek garantáltan ellenállhatatlanok lesznek. Cikkünk további részében ezt tárgyaljuk ki részletesen, ezért olvass tovább, ha azt akarod, hogy a családod szóhoz se jusson a sütési projektjeid után!
Sok helyről hallani, hogy a kiváló minőségű kenyérfélék elengedhetetlen eleme a gőz, és ez egyáltalán nem egy megalapozatlan gondolat. A sütő levegőjében jelenlévő nedvesség átjárja és megemeli a tésztát, így a végeredmény sokkal levegősebb, kellemesebb állagú lesz a hagyományos eljárással készülő ételekénél.
Ez az állapot egy klasszikus kombinált sütőben nehezen elérhető, ám egy profi gőzsütővel gyerekjáték megteremteni a megfelelő körülményeket.
A fentebb említett márka gőzsütőinél három olyan programból is választhatunk, melyek a péksütemények és kenyérfélék esetén segítik a tökéletes végeredmény elérését.
Bár a fentebb említett márka speciális programjai garantálják a tökéletes sütési folyamatot, egyéb típusú gőzsütővel is szép eredményeket érhetsz el. Ehhez viszont általában szükséges a gőzszint pontos beállítása a hőmérséklet mellett, ami lehetséges, hogy némi kísérletezést fog igényelni.
Ha ez nem zavar, akkor ez is egy jó megoldás lehet, ám bármilyen gőzsütőt is válassz, a minőségre mindig ügyelj! A színvonalas gyártók gépei általában megbízhatóbbak, mint a piacon elérhető egyéb darabok, így érdemesebb ezekbe fektetni a saját érdekedben.
Ezzel a kis odafigyeléssel biztosan jól választasz majd, és hosszú időn át élvezheted majd csodás péksütik és házi kenyerek finom ízét.