Írd be, mit keresel:

Ínycsiklandozó falatok az asztalra

Minden családban az egyik legnehezebb kérdés annak eldöntése, hogy mi legyen az ebéd vagy a vacsora. A döntés meghozatalánál már csak az elkészítés időigényesebb. Abban az esetben azonban, ha a főfogást saját magunk szerezzük be, még az íze is mennyeibb lesz. Nézzük most meg, hogyan lehetne süllő a vacsora akár már holnap!
Cookta - 2025.02.26.
Ínycsiklandozó falatok az asztalra

Ezért akar mindenki süllőt fogni

A legnagyobb horgászok esküsznek rá, hogy a süllő fogása mással összehasonlíthatatlan élményekkel szolgál. Nemcsak a horgászat élménye, de az íze is felejthetetlen. Nem véletlen, hogy ez az egyik legkedveltebb halfajta hazánkban.

Annak érdekében azonban, hogy a fogás még egyszerűbb legyen, érdemes megfelelően kiválasztani az alkalmazott eszközöket, például a Jadabo által kínált horgokat. Nem mindegy továbbá a bevágás technikája, a zsinór, a kapcsok és a fárasztás kivitelezése sem. 

A bevágás, a horog, a zsinór és a kapcsok kérdése

A megakasztás kulcsa a bevágásban rejlik. Mivel a hal szája csontos, ez a mozdulat legyen rövid, de határozott, így nagyobb erő kifejtésére van lehetőségünk. A horog választása során igyekezzünk egy éles, vékony, mikroszakállas típus mellett letenni a voksot. Ez ugyanis jobban átüti a hal száját, ráadásul kevesebb sérülést is okoz. A horog beszerzésénél érdemes minőségi szempontokat szem előtt tartani. 

És hogy mi a helyzet a zsinórral? Itt a fonott változatra érdemes letenni a voksot, amely nem nyúlik. Csomótűrő képessége azonban alacsonyabb, ennek kiküszöbölése érdekében figyelmet kell fordítani a megfelelő csomózási technika alkalmazására is. A süllő esetében az FG csomóval nem lehet hibázni. 

Kapcsok tekintetében ugyancsak a jó minőségű termékek mellett érdemes letenni a voksot. Elengedhetetlen, hogy megfelelő anyagvastagságú és alakú kapcsot alkalmazzunk, amelyek nem hajlanak el és stabil fogást tesznek lehetővé. 

A vezetési technikák és a fárasztás

A csali vezetése különösen nagy jelentőséggel bír. Az egyik leghatékonyabb módszer, hogy miután a csali eléri a feneket, a bot hegyének megemelésével és lassú, határozott orsómozdulatokkal finoman felfelé lendítjük. Ezzel egy laza, hosszabb ideig tartó mozgás jön létre. 

A másik lehetőség a csali gyorsabb süllyedését célozza meg, ez a döngölés technikája. Ez az aktívan táplálkozó halak elérésénél megfelelő. A fárasztás során a legjobb, ha lassú, egyenletes mozgással húzzuk magunk felé a halat, miközben a botot 45 fokos szögben tartjuk. Nem egyszerű feladat, viszont célravezető.

A süllőhorgászat igazi kihívás, azonban megfelelő felszereléssel és kellékekkel, valamint a megfelelő technikák elsajátításával hamar gyakorlatot szerzünk majd. A süllő az egyik legkeresettebb ragadozó a horgászat során, amely a fentieket olvasva egyáltalán nem meglepő.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.