Írd be, mit keresel:

Recept egy igazán emlékezetes budapesti estére – újragondolva, a VIBE szerint

Egy este a VIBE-ban nem csak program, hanem élmény. Különleges koktélok, megosztásra csábító ételek és páratlan hangulat vár – ez a budapesti éjszaka tökéletes receptje.
Cookta - 2025.06.27.
Recept egy igazán emlékezetes budapesti estére – újragondolva, a VIBE szerint

Sokan próbálták már kikeverni a tökéletes budapesti éjszaka receptjét. Egy kis zene, némi koktél, valami harapnivaló – mégis mindig hiányzott belőle az a bizonyos plusz, amitől az este tényleg felejthetetlenné válik. Most viszont megvan minden hozzávaló. Mutatjuk, hogyan készül a VIBE-féle élmény.

Hozzávalók

– keress egy hangulatos helyszínt, ahova már megérkezni is élmény
– 2 pohár gondosan megkomponált koktél, amilyet máshol biztosan nem kapsz
– 1 púpozott evőkanál kreatív konyha
– egy bő marék zene, ami először csak aláfest, majd fokozatosan diktálja az este ritmusát
– pár csipet meglepetés és spontaneitás
– és a titkos összetevő: a VIBE, amitől minden este más, de mindig emlékezetes

Elkészítés

Válassz egy estét, amikor szeretnél kiszakadni a megszokottból – lehet hétvége, lehet hétköznap is, mert a VIBE-ban az idő nem számít, csak az élmény. Indulj el Budapest szívébe, ahol a város zaja lassan háttérbe szorul, és egy új ritmus kezd pulzálni körülötted. Ahogy belépsz, már érzed is a különbséget: nem egy szimpla étterembe vagy bárba érkeztél, hanem egy helyre, ahol minden érzéked szerepet kap.

Az első benyomást a tér adja. A világítás meleg, a zene finoman rezeg a háttérben, a levegőben különleges illatok keringenek – fűszerek, citrusok, valami titokzatos, amit még nem tudsz beazonosítani, de máris megnyitja az étvágyadat. A személyzet mosolyogva köszönt, nem hivataloskodva, hanem úgy, mintha rég várt vendég lennél.

Koktélok

Kezdd az estét egy koktéllal a SIP koktélbárban. Itt nem a megszokott italokra kell számítanod: minden koktél egyedi koncepció szerint készül, gondosan válogatott alapanyagokból. Marc Alvarez keze nyomát viselik ezek az italok – ízben, látványban, kreativitásban. Egy korty után már nem is az ital nevét próbálod megjegyezni, hanem az érzést, amit ad: izgalmat, meglepetést, otthonosságot egyszerre.

Egy szokatlan étterem

Ahogy az italod végére érsz, a hangulat is elkezd formát ölteni. Jöhet az étkezés – irány a Savour, a VIBE éttermi része. Itt nincs szigorú menüsor, nincs szabály – csak lehetőségek. A sharing stílusú fogások közösen rendelhetők, megoszthatók, kóstolhatók. Minden tányér egy kis kaland: hol mediterrán, hol ázsiai, hol magyar inspirációval, de mindig tökéletesen tálalva és ízben kiegyensúlyozva. Nem sietsz, nem kapkodsz – a beszélgetés és a közös élmény fontosabb, mint hogy pontosan mikor érkezik a következő fogás.

És a VIBE

Közben a zene észrevétlenül változik. Egyre mélyebben hatol a térbe, egyre inkább összeolvad a hangulatoddal. A fények tompulnak, az asztalok körül nevetés, koccintás, halk beszélgetések – ez az este nem halad előre, hanem kibomlik. A VIBE Budapest nem akar lenyűgözni – csak egyszerűen tudja, mire van szükséged – sokszor előbb, mint te magad.

Ahogy telik az idő, észre sem veszed, mennyi minden történt: beszélgettél, nevettél, kóstoltál, rácsodálkoztál ízekre, illatokra, pillanatokra. És közben valami történt – lelassultál, jelen voltál, jól érezted magad. Nem akartál elmenni, de most már tudod, miért jössz vissza.

Ez a recept egy dologra biztosan jó: emlékeket készíteni. És mint minden igazán jó recept, ez is megismételhető – de sosem lesz teljesen ugyanolyan. Mert a VIBE-ban minden este a egy új élmény.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.