Írd be, mit keresel:

Mikes Márk: Mindenem a gasztronómia

Mindenem a gasztronómia. Ételekkel, alapanyagokkal, ízekkel, illatokkal kelek és fekszem. Gyermekkoromban is a legfontosabb dolgok egyike az volt, hogy mit eszem, és ez végig is kísérte eddigi életemet. Egy kis csavarral húszas éveim elején kerültem a vendéglátás közelébe, és azóta is ebben tevékenykedem.
Cookta - 2016.02.13.
Mikes Márk: Mindenem a gasztronómia

Forrás:
Mikes Márk facebook oldala

20 éve foglalkozom borokkal. Éttermi sommelier-ként , borkereskedőként, nagykereskedelem, illetve bolthálózat vezetőjeként, éttermi szakmai tanácsadóként dolgozom. Főzni, sütni mindig is szerettem, de komolyabban 3 éve foglalkozom ételkészítéssel. Szabadidőmben a konyhámban, otthoni körülmények között készítem kreációimat, melyeket családom nagy örömére be is mutatok.

Mindig is szerettem volna visszacsatolást, hogy megfelelőek-e az elképzeléseim a konyha területén, és 2015-ben meg is kaptam a választ egy televíziós szakács verseny, a Konyhafőnök által.

Sikerült a döntőbe “beverekednem” magam, de talán még fontosabb volt, hogy igazán büszke tudtam lenni az ott elkészített ételeimre.

Mindenkinek azt ajánlom, hogy bátran főzzön! Nincsenek kőbe vésett szabályok. Kísérletezzetek, és alkossatok saját, egyedi verziókat! A leírt recepteket úgy tekintsétek, mint inspirációt, melyeket a kedvetekre alakíthattok, formázhattok. Ne féljetek különlegesnek tűnő alapanyagokhoz nyúlni, de természetesen mindenhez megfelelő tisztelettel közelítsetek! Az elkészült ételeket ajándékozzátok a szeretteiteknek, és meglátjátok, hogy a siker nem marad el.

Hiszem, hogy egy jó étel örök élményt nyújthat, de biztonsággal állíthatom, hogy egy jól párosított étel-bor együttes felejthetetlen a fogyasztójának.

Próbáljátok ki, én ebben a nagyszerű kalandban leszek a segítőtök, társatok!

Tisztelettel: Márk

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.