20 éve foglalkozom borokkal. Éttermi sommelier-ként , borkereskedőként, nagykereskedelem, illetve bolthálózat vezetőjeként, éttermi szakmai tanácsadóként dolgozom. Főzni, sütni mindig is szerettem, de komolyabban 3 éve foglalkozom ételkészítéssel. Szabadidőmben a konyhámban, otthoni körülmények között készítem kreációimat, melyeket családom nagy örömére be is mutatok.
Mindig is szerettem volna visszacsatolást, hogy megfelelőek-e az elképzeléseim a konyha területén, és 2015-ben meg is kaptam a választ egy televíziós szakács verseny, a Konyhafőnök által.
Sikerült a döntőbe “beverekednem” magam, de talán még fontosabb volt, hogy igazán büszke tudtam lenni az ott elkészített ételeimre.
Mindenkinek azt ajánlom, hogy bátran főzzön! Nincsenek kőbe vésett szabályok. Kísérletezzetek, és alkossatok saját, egyedi verziókat! A leírt recepteket úgy tekintsétek, mint inspirációt, melyeket a kedvetekre alakíthattok, formázhattok. Ne féljetek különlegesnek tűnő alapanyagokhoz nyúlni, de természetesen mindenhez megfelelő tisztelettel közelítsetek! Az elkészült ételeket ajándékozzátok a szeretteiteknek, és meglátjátok, hogy a siker nem marad el.
Hiszem, hogy egy jó étel örök élményt nyújthat, de biztonsággal állíthatom, hogy egy jól párosított étel-bor együttes felejthetetlen a fogyasztójának.
Próbáljátok ki, én ebben a nagyszerű kalandban leszek a segítőtök, társatok!
Tisztelettel: Márk