Gondolom, már mindenki evett bundás kenyeret, melyet főként reggelire készítünk, és egy bögre gyümölcstea kíséretében tálalunk a családnak. Lehetséges, hogy most sokan felkapják a fejüket, és maguk előtt látják a bő zsiradékban kisütött és zsírtól csöpögő kenyérszeleteket. Ezt most felejtse el mindenki, mert eljött a bundás kenyér egészségesebben sütött változatának az ideje!
Bundás kenyér készülhet másként, olaj nélkül, mégis nagyon ízletesen – mégpedig a sütőben. A felvert tojásba beleforgatott kenyérszeleteket feldobhatjuk némi fűszerezéssel, tejszínnel és reszelt sajttal, majd kivajazott formába helyezve irány a sütő. Ezután már nincs is más dolgunk, mint türelmesen kivárni, hogy szép pirosra süljön, és a család nagy örömére már tálalhatjuk is.
Sütőben sült bundás kenyér
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy sütőformát vagy kisebb tepsit kenjünk ki vastagon a vajjal.
A tojásokat üssük fel egy tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés szerecsendióval. Ezután kézi habverővel keverjük alaposan össze.
A kenyérszeleteket egyesével kissé áztassuk meg a tejszínes-tojásos keverékben, majd helyezzük bele a kivajazott sütőformába.
Ezután a maradék négy szelet kenyeret szintén áztassuk meg, majd helyezzük a formában lévő kenyérszeletek tetejére.
Végül a megmaradt tejszínes tojást öntsük rá a kenyérszeletekre, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a tojás és a sajt rásül a kenyérszeletekre, és szép piros színt kap. (Én kb. 20 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve még melegen tálaljuk.
Egy bögre forró, mézes-citromos teával igazán laktató reggeli vagy éppen vacsora.
Jó étvágyat!