Tavasszal, a medvehagyma-szezon idején vétek lenne kihagyni ezt az aromás zöldet szendvicskrémeinkből. Pár perc alatt elkészülnek, változatossá tehetik a reggelit, uzsonnát vagy vacsorát, ráadásul nemcsak szendvicskrémként ehetjük pirítóson, friss péksüteményen, hanem tésztaszószként, göngyölt húsok töltelékeként is isteni.
Medvehagymás sajtkrém
Hozzávalók: 1/2 csokor medvehagyma, 20 dkg natúr krémsajt, 10 dkg füstölt sajt, só, bors
Elkészítés: A medvehagymát finomra vágjuk, a füstölt sajtot lereszeljük, majd a krémsajthoz keverjük mindkettőt. Ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük.
Medvehagymás tojáskrém
Hozzávalók: 1/2 csokor medvehagyma, 4 főtt tojás, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 1 evőkanál mustár, só, bors
Elkészítés: A főtt tojásokat megpucoljuk, lereszeljük, felkockázzuk vagy mixerrel pépesítjük attól függően, mennyire darabosan szeretnénk. Hozzáadjuk a tejfölt, a medvehagymát, a mustárt és a lágy vajat, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd alaposan elkeverjük.
Medvehagymás melegszendvicskrém
Hozzávalók: 1/2 csokor medvehagyma, 2 főtt tojás, 10 dkg krémsajt, 10 dkg trappista sajt, 1 evőkanál kapribogyó, só, bors
Elkészítés: A medvehagymát és a kapribogyót finomra vágjuk, a sajtot és a tojást lereszeljük. Mindezeket a krémsajttal alaposan kikeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kenyérszeleteken egyenletesen elosztva 10 perc alatt kész a melegszendvics 180 fokos sütőben.
Medvehagymás húskrém
Hozzávalók: 1/2 csokor medvehagyma, 20 dkg maradék sült csirke vagy csirkemellsonka, 10 dkg natúr krémsajt, 2 dl tejföl, 1 teáskanál mustár, só, bors
Elkészítés: A sült csirkét vagy sonkát finomra aprítjuk a medvehagymával együtt, hozzáadjuk a tejfölt, a krémsajtot és a mustárt majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, krémesre kikeverjük.
Medvehagymás túrókrém
Hozzávalók: 1 csokor medvehagyma, 20 dkg túró, 10 dkg juhtúró, 2 dl tejföl, só, bors
Elkészítés: A medvehagymát finomra vágjuk, majd a kétféle túróval, a tejföllel, sóval és borssal kikeverjük. Gazdagíthatjuk egy kis apróra vágott sonkával, felvágottal.
A szendvicsek lehetnek izgalmas, finom, tápláló fogások – ehhez kínál ötleteket és recepteket ez a könyv gyönyörű színes ételfotókkal.
– Szendvicsek, hamburgerek, tortillatekercsek, paninik
– Alapreceptek: mártások, salsák, csatnik, bagelek, hamburgerzsemlék, tortillák és más lepénykenyerek
– Vegetáriánus, vegán és halas fogások
150 recept!