Írd be, mit keresel:

@Zsebes @hússal minden elismerés bezsebelhető

Megtömi a zsebét, zsebre dug, zsebében van, zsebe bánja, saját zsebből fizet, zsebében van, mélyen nyúl a zsebébe, zsebre tesz. Gyakran használjuk a zsebet átvitt értelemben a magyar nyelvben, de mindegyik közül legfinomabb a zsebes hús.

Cookta - 2016.03.11.
@Zsebes @hússal minden elismerés bezsebelhető

Aminek van zsebe, azt meg lehet tölteni, lehet bele tenni ezt meg azt, amitől gazdagabb, dúsabb, izgalmasabb, finomabb lesz. Pont ilyen a zsebes – vagyis töltött – hús is. Ezer fajtája létezik a töltött dagadótól a könnyű zsebes csirkemellig, a harmónikaszerűen töltött karajig.

Van, akinek a töltelék a lényeg, a hagyományos zsemlés változat mindig nyerő, ha jól fűszerezzük, gazdagíthatjuk kis pirított májjal vagy gombával, apróra vágott főtt tojással, de minden zseb megtömhető ennél egészségesebb – és finom! – alapanyagokkal. Párolt spenóttal, egy-két karika paradicsommal és mozzarellával, de szinte bármi lehet töltelék.

Tetszőlegesen használhatunk bármilyen húst, amibe zseb vágható – de ez bármilyen vastagabb hússzeletnél is megoldható. A zsebes karaj sokak kedvence, elképesztően mutatós: itt az egész karajt ujjnyi távolságra bevágjuk úgy, hogy alul még egyben maradjon, vagyis harmónika- vagy legyezőszerűen. A vágatokba tehetünk sonkát, kolbászt, bacont, sajtszeleteket, de akár aszalt paradicsomot vagy paradicsomszeleteket, felkarikázott hagymát, cukkinit is tehetünk a zsebekbe. Ha a sütés után ferdén szeleteljük a húst, nagyon látványos, ízgazdag porciókat kanyaríthatunk belőle.

A szeletek közé bármilyen töltelék kerülhet, amit csak szeretünk

A szeletek közé bármilyen töltelék kerülhet, amit csak szeretünk
Forrás:
iStock

Aki a szárnyasokat kedveli, a csirkemellbe is vághat zsebet, és ezt töltheti meg mindenféle földi jóval. A mi egyik kedvencünk a mediterrán ízvilágú aszalt paradicsommal, szeletelt mozzarellával és párolt spenóttal töltött változat.

Mediterrán zsebes csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 2 golyó mozzarella
  • 8 db olajban eltett aszalt paradicsom
  • 50 dkg friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés: A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és 2 evőkanál olajon néhány perc alatt megpároljuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, kicsit sózzuk. A mozzarellát felszeleteljük. A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk, majd éles késsel zsebet vágunk bele. Mindegyikbe teszünk 2-2 aszalt paradicsomot, szeletelt mozzarellát és fokhagymás párolt spenótot.

Tepsibe tesszük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal (de az aszalt paradicsom olaját is használhatjuk), lefedjük fóliával, és 20 percet sütjük 180 fokos sütőben. Ekkor levesszük a fóliát, meglocsolgatjuk a körülötte lévő pecsenyelével, és visszatolva a sütőbe szép pirosra sütjük.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.