Írd be, mit keresel:

Ünnepi köret: sült krumpli rózsa formában

Látványos, mutatós, finom és egyszerű – bevallhatjuk, hogy ez minden konyhatündér álma. :) Ez egy olyan recept, amivel minden elismerő óóóó... és áááá... bezsebelhető.

Cookta - 2016.03.14.
Ünnepi köret: sült krumpli rózsa formában

A sült krumpli minden fajtája kedvelt köret. Bevalljuk, mi jobban szeretjük a sütőben sült változatot – egyrészt mert nem lesz olajszagú a teljes lakás, másrészt mert kevesebb zsiradék kell a sütéshez, és nem is kell mellette állni. És hogy ilyen gyönyörű is lehet a sült krumpli, ha sütőben sül, az pluszajándék.

Sült krumpli – szerintünk gyönyörűséges!

Sült krumpli – szerintünk gyönyörűséges!
Forrás:
iStock

Egyáltalán nem macerás az elkészítése, a lényeg, hogy vékonyra gyaluljuk a meghámozott krumplit, ahogy a rósejbnihez szoktuk. Érdemes egy kicsit leitatni a nedvességet róla egy konyhai papírtörlővel, így még ropogósabb lesz. Egy kis olajjal vagy olvasztott vajjal meglocsolva forgassuk át, majd kívülről befelé rendezzük a krumplikarikákat muffinformába vagy kisebb sütőtálba. Egy kis só és bors, ízlés szerint megszórhatjuk még kakukkfűvel vagy rozmaringgal, és 180-200 fokos sütőben gyönyörűen megsülnek 25-30 perc alatt.

Videón is megnézhető a folyamat, bár elronthatatlan:

Hogy mi mindent ki lehet hozni a burgonyából!

A kötet 30 receptje új oldaláról mutatja be régi ismerősünket, a burgonyát. Ha a hagyományos receptek mellett néhány különleges, de nem beszerezhetetlen hozzávalóból készült ételt is kipróbálnál, szeretnéd elkápráztatni a családodat és a barátaidat, akkor ez a könyv éppen neked való!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.