Látványos, mutatós, finom és egyszerű – bevallhatjuk, hogy ez minden konyhatündér álma. :) Ez egy olyan recept, amivel minden elismerő óóóó... és áááá... bezsebelhető.
A sült krumpli minden fajtája kedvelt köret. Bevalljuk, mi jobban szeretjük a sütőben sült változatot – egyrészt mert nem lesz olajszagú a teljes lakás, másrészt mert kevesebb zsiradék kell a sütéshez, és nem is kell mellette állni. És hogy ilyen gyönyörű is lehet a sült krumpli, ha sütőben sül, az pluszajándék.
Egyáltalán nem macerás az elkészítése, a lényeg, hogy vékonyra gyaluljuk a meghámozott krumplit, ahogy a rósejbnihez szoktuk. Érdemes egy kicsit leitatni a nedvességet róla egy konyhai papírtörlővel, így még ropogósabb lesz. Egy kis olajjal vagy olvasztott vajjal meglocsolva forgassuk át, majd kívülről befelé rendezzük a krumplikarikákat muffinformába vagy kisebb sütőtálba. Egy kis só és bors, ízlés szerint megszórhatjuk még kakukkfűvel vagy rozmaringgal, és 180-200 fokos sütőben gyönyörűen megsülnek 25-30 perc alatt.
Videón is megnézhető a folyamat, bár elronthatatlan:
Hogy mi mindent ki lehet hozni a burgonyából!
A kötet 30 receptje új oldaláról mutatja be régi ismerősünket, a burgonyát. Ha a hagyományos receptek mellett néhány különleges, de nem beszerezhetetlen hozzávalóból készült ételt is kipróbálnál, szeretnéd elkápráztatni a családodat és a barátaidat, akkor ez a könyv éppen neked való!