Írd be, mit keresel:

Csokis-gyümölcsös cookie pofonegyszerűen

Amerikából jött, mestersége címere: ropogós, édes keksz, ami egyszerűen elkészíthető, dobozba zárva soká friss finomság, akár reggelire, uzsonnára vagy kávé mellé is tökéletes.
Cookta - 2016.03.15.
Csokis-gyümölcsös cookie pofonegyszerűen

A cookie egy nagyon jól variálható aprósütemény, ha van egy jó alapreceptünk, kedvünkre ízesíthetjük fűszerekkel, aszalt gyümölcsökkel, csokoládédarabokkal, apróra vágott mandulával, mogyoróval, dióval, szezámmaggal, mazsolával, dúsíthatjuk zabpehellyel, mákkal – ízlésünk szerint.

Forrás:
iStock

Nem kell gyúrni, dagasztani, keleszteni, elég, ha csak egy kanállal kikeverjük a hozzávalókat. Sütőpapírral borított sütőlemezre akár kanállal porciózhatjuk, akár kézzel kis gömböket formázva rakosgathatjuk, pohár aljával kicsit lenyomkodva formázhatjuk. Az összeállítás kb. 10 perc, a sütési idő 15-20 perc – vagyis egy félórán belül kész is a finom keksz.

Ha nem fogyna el azonnal – vagy szeretnénk belőle későbbre is tartogatni váratlan vendégeknek vagy kávé, tea, kakaó mellé, esetleg uzsonnára csomagolni belőle –, jól záródó üvegbe vagy dobozba téve soká friss marad.

Forrás:
iStock

Fehér csokis, áfonyás cookie

Hozzávalók:

  • 15 dkg aszalt vörös áfonya
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg lágy vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A csokoládét apróra vágjuk. A kockára vágott lágy vajat összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, egy kanállal összedolgozzuk, majd a lisztet, a csokit és az aszalt áfonyát is hozzáadva elkeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal halmokat teszünk – vagy kézzel kis golyókat formázunk, tenyerünkkel lelapogatjuk –, majd 20 perc alatt megsütjük.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.