Friss, üde, krémes, habos, kellemesen fanyar és édes egyszerre, és még egy kiadós ebéd után is jólesik könnyűségének és citrusosságának köszönhetően. Olyan egyszerű, hogy akár kisgyerekekkel is elkészíthető. Ha kapcsos tortaformába rétegezzük, és hagyunk neki egy éjszakányi pihenési időt, kellően összeáll, hogy tortaként is szeletelhessük a tortakarima eltávolítása után. De lerakhatjuk jénaiba vagy üvegtálba is, sőt akár poharakba elosztva rétegezhetjük, így egyszemélyes pohárdesszertet kapunk.
Az alaprecept szerint tejföl, tejszín, citrom, cukor és babapiskóta kell hozzá, de kiváltható a tejföl egy része krémes túróval, ricottával vagy mascarponéval – ki melyiket kedveli. Szezonban pedig kerülhet a krémbe pürésített vagy kis kockára vágott eper is – nem fogja elrontani!
Citromos álom
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a porcukrot, belereszeljük a citromok héját, majd belefacsarjuk az egyik citrom levét, és alaposan elkeverjük. A tejszínt felverjük egy másik edényben, majd a citromos tejföllel összeforgatjuk.
Egy tálba vagy kapcsos tortaformába lerakunk egy réteg piskótát, ezt leöntjük a citromos habbal, majd megint piskóta és krém jön, így rétegezzük, míg az alapanyagok tartanak. Fontos, hogy a tetejére citromos hab kerüljön.
A hűtőbe tesszük néhány órára vagy akár egy éjszakára, hogy a piskóta kellően megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.