Írd be, mit keresel:

@Citromos @álom, az abbahagyhatatlan, sütés nélküli sütemény

Álomkönnyű sütemény, nemcsak a krémessége, habossága miatt, de álomkönnyű az elkészítése is. Főzni, sütni nem kell, pár perc alatt kész, egyetlen hibája, hogy várni kell néhány órát, míg az ízek összeérnek. De megéri, mert álomfinom!
Cookta - 2016.03.18.
@Citromos @álom, az abbahagyhatatlan, sütés nélküli sütemény

Friss, üde, krémes, habos, kellemesen fanyar és édes egyszerre, és még egy kiadós ebéd után is jólesik könnyűségének és citrusosságának köszönhetően. Olyan egyszerű, hogy akár kisgyerekekkel is elkészíthető. Ha kapcsos tortaformába rétegezzük, és hagyunk neki egy éjszakányi pihenési időt, kellően összeáll, hogy tortaként is szeletelhessük a tortakarima eltávolítása után. De lerakhatjuk jénaiba vagy üvegtálba is, sőt akár poharakba elosztva rétegezhetjük, így egyszemélyes pohárdesszertet kapunk.

Az alaprecept szerint tejföl, tejszín, citrom, cukor és babapiskóta kell hozzá, de kiváltható a tejföl egy része krémes túróval, ricottával vagy mascarponéval – ki melyiket kedveli. Szezonban pedig kerülhet a krémbe pürésített vagy kis kockára vágott eper is – nem fogja elrontani!

Forrás:
iStock

Citromos álom

Hozzávalók:

  • 2 csomag babapiskóta
  • 4 dl tejszín
  • 4 dl tejföl
  • 2 citrom
  • 8-10 evőkanál porcukor
  • 1 citrom leve

Elkészítés: Egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a porcukrot, belereszeljük a citromok héját, majd belefacsarjuk az egyik citrom levét, és alaposan elkeverjük. A tejszínt felverjük egy másik edényben, majd a citromos tejföllel összeforgatjuk.

Egy tálba vagy kapcsos tortaformába lerakunk egy réteg piskótát, ezt leöntjük a citromos habbal, majd megint piskóta és krém jön, így rétegezzük, míg az alapanyagok tartanak. Fontos, hogy a tetejére citromos hab kerüljön.

A hűtőbe tesszük néhány órára vagy akár egy éjszakára, hogy a piskóta kellően megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.

Forrás:
iStock
Egyszemélyes tálkákba, poharakba is tehetjük a citromos álom süteményt

Egyszemélyes tálkákba, poharakba is tehetjük a citromos álom süteményt
Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.