Hétvégi életmódmagazinjában gyakran oszt meg recepteket a hallgatókkal Argyelán Kriszta, a Class FM műsorvezetője. Kedvenc csokitortájának a receptjét mindenki elkéri, aki csak kóstolja – most velünk is megosztja.
„Ha valaki megtudja, hogy én vagyok az az Argyelán Kriszta a rádióból, szinte az első kérdés, ami elhangzik a hölgyek szájából: ’És tényleg elkészíted azokat a recepteket, amiket a Class Hétvégében is elmondasz?’ Igen, kivétel nélkül! Szeretek főzni, de kicsit jobban szeretek jókat enni” – mondja a népszerű műsorvezető.
Kedvenc csokitortájának receptjét szinte mindig elkérik nemcsak a rádióhallgatók, de a barátok is. Most velünk is megosztja, íme:
Csodacsokitorta
Hozzávalók:
Elkészítés: Gőz fölött olvasszuk meg a csokit, és keverjük hozzá a többi összetevőt a tej kivételével. Az majd csak akkor kell bele, ha kihűlt a csokis massza, ettől lesz szép fényes a csoki! Készíthetünk hozzá omlós tésztából tortaalapot mi magunk is (recept lejjebb), de tökéletesen megteszi a bolti, hullámos szélű, gyümölcstorta-piskótaalap is, amibe szépen töltsük bele a sűrű csokimasszát. Hagyjuk kicsit hűlni, dermedni, majd sok tejszínhabbal és gyümölccsel tálaljuk.
Ha valaki pedig szívesen kipróbálná omlós linzertésztával, íme Kriszta receptje:
Omlós tésztaalap
Hozzávalók:
Elkészítés: A vajat a cukorral és a sóval kikeverjük, majd mehet bele a liszt és a tojás. Mikor morzsásodik, jöhet a tej. Amikor összeállt, gombóccá formálva 1 órát pihentetjük a hűtőben, majd kibélelünk egy tortaformát a tésztával, és irány a mélyhűtő újabb 1 órára.
A tésztára alufóliát terítünk, bele babot szórunk, hogy sütés közben ne emelkedjen meg a tészta, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Sütés után eltávolítjuk a babot és a fóliát, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd ezután töltjük meg a csodás csokikrémmel.
Argyelán Kriszta gasztrokalandjairól itt olvashattok >>