Írd be, mit keresel:

Csoda @csokitorta

Hétvégi életmódmagazinjában gyakran oszt meg recepteket a hallgatókkal Argyelán Kriszta, a Class FM műsorvezetője. Kedvenc csokitortájának a receptjét mindenki elkéri, aki csak kóstolja – most velünk is megosztja.

Cookta - 2016.03.19.
Csoda @csokitorta

„Ha valaki megtudja, hogy én vagyok az az Argyelán Kriszta a rádióból, szinte az első kérdés, ami elhangzik a hölgyek szájából: ’És tényleg elkészíted azokat a recepteket, amiket a Class Hétvégében is elmondasz?’ Igen, kivétel nélkül! Szeretek főzni, de kicsit jobban szeretek jókat enni” – mondja a népszerű műsorvezető.

Kedvenc csokitortájának receptjét szinte mindig elkérik nemcsak a rádióhallgatók, de a barátok is. Most velünk is megosztja, íme:

Csodacsokitorta

Hozzávalók:

  • 1,5 dl sűrű tejszín
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 23 dkg étcsoki (jó minőségű)
  • 0,5 dl tej
  • csipet só

Elkészítés: Gőz fölött olvasszuk meg a csokit, és keverjük hozzá a többi összetevőt a tej kivételével. Az majd csak akkor kell bele, ha kihűlt a csokis massza, ettől lesz szép fényes a csoki! Készíthetünk hozzá omlós tésztából tortaalapot mi magunk is (recept lejjebb), de tökéletesen megteszi a bolti, hullámos szélű, gyümölcstorta-piskótaalap is, amibe szépen töltsük bele a sűrű csokimasszát. Hagyjuk kicsit hűlni, dermedni, majd sok tejszínhabbal és gyümölccsel tálaljuk.

Forrás:
Argyelán Kriszta

Forrás:
Argyelán Kriszta

Ha valaki pedig szívesen kipróbálná omlós linzertésztával, íme Kriszta receptje:

Omlós tésztaalap

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál tej
  • csipet só

Elkészítés: A vajat a cukorral és a sóval kikeverjük, majd mehet bele a liszt és a tojás. Mikor morzsásodik, jöhet a tej. Amikor összeállt, gombóccá formálva 1 órát pihentetjük a hűtőben, majd kibélelünk egy tortaformát a tésztával, és irány a mélyhűtő újabb 1 órára.

A tésztára alufóliát terítünk, bele babot szórunk, hogy sütés közben ne emelkedjen meg a tészta, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Sütés után eltávolítjuk a babot és a fóliát, és hagyjuk teljesen kihűlni, majd ezután töltjük meg a csodás csokikrémmel.

Argyelán Kriszta gasztrokalandjairól itt olvashattok >>

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.