A puha, szinte olvadós belsejű brownie és a ropogós amerikai keksz, a cookie legjobb tulajdonságait ötvözi ez az új csoda: a széle ropogósra sül, a belseje krémesen lágy, egyszerűen istei, ráadásul pofonegyszerűen elkészíthető, csak az arányokra kell figyelni, illetve a sütési időre: nem szabad ugyanis túlsütni!
A brownie-kekszeket ízesíthetjük is egy kis reszelt narancshéjjal, 1-2 evőkanál kókuszreszelékkel, szezámmaggal vagy darabolt dióval, keverhetünk bele csokidarabokat vagy instant kávét, és természetesen készíthetjük tejcsokiból vagy fehér csokoládéból is!
Brownie cookie
Hozzávalók kb. 14-15 darabhoz:
Elkészítés: A csokoládét apróra tördeljük, és a vajjal gőz felett megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel, hozzáadjuk az olvasztott csokit és a sütőporral elkevert lisztet, és egynemű masszává keverjük, 30 percet pihentetjük.
A sütőt 180 fokra melegítjük. A tésztából kanállal sütőpapírral fedett sütőlapra kupacokat teszünk egymástól kicsit távolabb, és 10 percre betoljuk az előmelegített sütőbe. Miután kivettük, hagyjuk teljesen kihűlni, így lesz jó ropogós a széle.
Csupa csokis finomság!
Önmagukban is nagyon csábító minden desszert, de egy kis csokoládé vagy kakaó hozzáadásával a siker biztosan nem marad el. A receptek között az olasz cukrászat remekei mellett – mint a szicíliai cannolli vagy a piemonti puding – megtalálhatjuk a világ leghíresebb csokoládés desszertjeit – többek között a brownie-t és a Sacher-tortát is. Legyen akár főszereplő a trüffelben, vagy öntet a körtén, a csokoládé csábításának lehetetlen ellenállni!