Írd be, mit keresel:

@Sacher, a leghíresebb csokitorta

A hajdani Monarchia területén mindenhol népszerű a Sacher-torta, igazi kávéházi sütemény. Nagyon csokis, mégsem émelyítően édes, igazi izgalom benne a savanykás sárgabaracklekvár. Az eredeti recept a mai napig titkos, de az alábbi kipróbált változat zseniálisan finom.

Sacher-torta 1832-ben készült először Metternich herceg tiszteletére. A legenda szerint Franz Sacher a megalkotója, és az eredeti recept Bécsben, a Sacher Hotel széfjében lapul, itt a mai napig kóstolható a világhírűvé vált sütemény, és bár megvásárolható a Sacher szakácskönyv, ebben is „egyszerűsített” recept szerepel.

Cookta - 2016.03.27.
@Sacher, a leghíresebb csokitorta

Forrás:
www.sacher.com

A Sacher-torta kimondottan ünnepi, érdemes jó alapanyagokkal dolgozni, mert ettől (is) lesz tökéletes a végeredmény, illetve szánjuk rá az időt, és pihentessük a receptben leírtak szerint, hogy kellemesen puha és szaftos legyen.

Forrás:
Színek és virágok blog

Sacher-torta

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 20 dkg csokoládé (75% kakaótartalmú)
  • 20 dkg vaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 8 tojás
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 1 kiskanál szódabikarbóna

A mázhoz:

  • 30 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 nagy üveg baracklekvár

Elkészítés: A csokit gőz felett felolvasztjuk. Ha már félig kihűlt, összekavarjuk a barna cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a vajjal. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, és habosra kavarjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A szódabikarbónás lisztet a csokis masszába szitáljuk, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.

Egy tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, és beleöntjük a tésztát. Kb. 40 percig sütjük, de az első 20 percben nem szabad kinyitni az ajtót. Tűpróbával ellenőrizzük a tészta közepén, hogy rendesen átsült-e.

Amikor kihűlt, négy lapra vágjuk, és megkenjük baracklekvárral (a tetejét és az oldalát is). Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és összekavarjuk az olajjal. Végül bevonjuk vele az egész tortát. Én tálalás előtt legalább 5 órával szobahőmérsékleten tartom, így puhább és ízletesebb is lesz.

Forrás:
Színek és virágok blog

Forrás:
Színek és virágok blog

További fotók és receptek >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.