Írd be, mit keresel:

@Skót @tojás húsvéti hangulatban – Márk módra

Egy nagyon mutatós, alapvetően klasszikus receptet mutatok ezen a héten, kicsit a húsvét jegyében újragondolva. Mindenki hűtőjében ott lapul a házilag főtt sonka és a tojás is ezekben a napokban, és degeszre esszük magunkat ezekkel a finomságokkal. Ha esetleg kicsit unjuk már a megszokott formákat, akkor mindenképpen érdemes kipróbálni az alábbi receptet!
Cookta - 2016.03.28.
@Skót @tojás húsvéti hangulatban – Márk módra

Nagy kedvencem a skót tojás, melyet egy tökéletesen készült lágy tojással és darált hússal szoktam készíteni, de mivel húsvét van, így a darált húst kicseréltem a főtt sonkára, melyet botmixerrel pépesre aprítottam, és ezzel vontam be a héjuktól megfosztott főtt tojásokat. Házi kenyérből készült bundába csomagoltam, és 190 fokos olajban ropogósra sütöttem.

Forrás:
Mikes Márk

Friss salátával és tormával nagyon kellemes az ízharmónia!

A tökéletes lágy tojás pedig így készül: forrásban lévő vízben pontosan 5 percig főzöm, azonnal jéghideg vízbe teszem, hogy ne főjön tovább. A tojásokat érdemes teljesen kihűteni, közben elkészíthetjük a sonkapépet.

A főtt füstölt sonkát zsírjával botmixerrel pépesítem, majd egy golyót formálok belőle, melyet fóliára teszek. A sonkagolyó közepébe ujjal egy tojás nagyságú mélyedést formálok, ebbe helyezem bele a megtisztított tojást, majd a sonkával – a fólia segítségével – teljesen beburkolom.

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk

A házi kenyeret robotgépben morzsásra aprítom.

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk

A tojást liszttel kikeverem, beleforgatom a golyót, majd kenyérmorzsába teszem, és mindenhol bevonom, mint egy fasírozottat. Óvatosan formázom sütés előtt.

Forrás:
Mikes Márk

Forrás:
Mikes Márk

Nagyon forró, 190 fokos olajban 2 perc alatt ropogósra sütöm.

Forrás:
Mikes Márk

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.