Írd be, mit keresel:

Két ünnepi torta

Ma 2 tortarecepttel kedveskedek nektek, mert tegnap volt a szülinapom. Az egyik egy ízekben könnyed, a másik pedig egy klasszikus torta. Aztán ha vasárnap megtartottuk a szülinapomat, akkor bemutatom a meglepi tortámat, amit anyukám fog nekem készíteni. :) Na akkor lássuk is, melyik az a 2 torta.

Az első a család egyik nagy kedvence, ami igazán jólesik egy kiadós ebéd után. Szinte elolvad az ember szájában. :) Ezt a receptet még régebben találtam, és egyből beleszerettem. Nemcsak finom, de könnyen fel lehet díszíteni. Én citrusokat és egy kis darált diót használtam.

Cookta - 2016.03.31.
Két ünnepi torta

Forrás:
Mya Schmidt

Tejszínes narancstorta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 4 evőkanál víz

A krémhez:

  • 2 csomag tejszín ízű vagy vaníliás pudingpor
  • 2 narancs kicsavart leve
  • 5 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 teáskanál reszelt narancshéj

Elkészítés: A krémhez a pudingport a narancslével és a cukorral csomómentesre keverem, majd a felmelegített tejhez adagolom, és állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzöm. (Én úgy szoktam, hogy a pudingport csomómentesre kikeverem, és a tejjel együtt főzöm meg.) Hozzáadom a reszelt narancshéjat, és félreteszem hűlni.

A piskótához a tojássárgákat a cukor felével habosra keverem, kanalanként hozzáadom a narancslevet, a vizet, majd végül a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verem, és óvatosan ezt is a masszába forgatom.

Kikent, lisztezett tortaformába öntöm, és 180 fokon kb. 30-40 percig sütöm.

Ha a pudingos krém teljesen kihűlt, a kemény habbá vert tejszínhabot is belekeverem.

Majd a kihűlt piskótát kettévágom, megkenem a belsejét, aztán pedig kívülről is bevonom a krémmel. Fantázia szerint feldíszítjük a tortánkat.

A másik tortát jómagam találtam ki anyukám egyik szülinapjára.

Forrás:
Mya Schmidt

Gesztenyetorta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 27 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 27 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 9 kanál víz

A krémhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj

A díszítéshez:

  • sűrűre főzött étcsokoládé és marcipán

Elkészítés: A piskótához a 6 tojást a cukorral habosra keverem, és lassan 9 kanál vizet hozzáadok. Majd jöhet bele a sütőporral elkevert liszt. Kikent, lisztezett tortaformába öntöm, és 180 fokon tűpróbás megfigyeléssel sütöm.

A gesztenyemasszát kiolvasztom, majd villával szétnyomkodom. Megfőzöm a pudingot 3 evőkanál cukorral és 3 dl tejjel. Ha a puding kihűlt, robotgéppel összekeverem a gesztenyemasszával és a vajjal.

Majd kettévágom a piskótát, és megtöltöm a masszával, kívülről is megkenem vele. Elkészítem a csokimázat, vagyis csokit olvasztok gőz fölött, amit összevissza a torta tetejére csurgatok. Ha ez megdermedt, akkor elkészítem a tetejére a marcipánvirágot.

A marcipánvirágot is én készítettem, mégpedig úgy, hogy egy kis golyócskát formáztam, amit kiskanál hátára nyomkodtam, simítottam, de nem árt porcukrot használni, hogy ne ragadjon rá nagyon. Amikor megvoltak a szirmok, akkor egy kis hengert formáztam, aminek az egyik végét egy kicsit csúcsosabbra alakítottam, ez lett a virág közepe, majd e köré helyeztem a szirmokat, óvatosan összenyomogattam, hogy szép formát kapjak, és ráhelyeztem a torta közepére.

Remélem, kedvet kaptatok a tortasütéshez ezzel a 2 recepttel. 🙂

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.