A sült krumpli mindig biztos siker, a töltött sült krumpli pedig mutatós, jól variálható, könnyen összeállítható és remek maradékmentő fogás lehet. Mutatunk 3 változatot a töltelékre!
Tojással töltött krumpli
Ha van maradék héjában főtt vagy sült burgonyánk, akkor igazán gyors vacsorát kerekíthetünk belőle. Ha nincs, akkor héjában főzzük vagy süssük meg a krumplikat, vágjuk félbe, a belsejéből kanállal kaparjunk ki annyit, hogy egy tojás majd elférjen benne. Locsoljuk meg egy kis olvasztott vajjal, és mehet 15 percre a 180-200 fokra előmelegített sütőbe. Snidlinggel vagy petrezselyemmel meghintve, salátával kínálva egyszerű, könnyű, húsmentes vacsora.
Sajtos-baconös töltött krumpli
A héjában sült burgonyát vágjuk hosszában félbe, kanállal kaparjunk egy keveset ki a húsából, ezt törjük össze, majd keverjünk hozzá aprított bacont vagy sonkát és egy kevés tejfölt, ízesítsük sóval, borssal, majd töltsük be a krumplicsónakokba. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és mehet a 180 fokos sütőbe 10 percre. Apróra vágott kolbásszal is készíthetjük, az sem rontja el!
Duplasajtos töltött burgonya
A héjában megfőzött vagy megsütött burgonyákat vágjuk hosszában félbe, helyezzünk mindegyikre egy-egy karika paradicsomot és lilahagymát, majd szórjuk meg gazdagon sajttal, végül morzsoljunk a tetejére egy kevés kéksajtot. 180 fokos sütőben süssük 15 percig, majd tálaljuk salátával.
Maradékmentő megoldások még
A legtöbb maradék megtalálja a helyét a töltött krumpliban. Tökéletesen felhasználható hozzá a maradék bolognai ragu, bármilyen pörkölt, gombapaprikás, a resztelt máj, maradék felvágott, sonka, szalámi, de az elunt sült csirkemell vagy megmaradó sült hús is új értelmet kaphat apróra vágva, kis tejföllel, zöldséggel összekeverve, és a krumpliba töltve.
Krumplikedvelőknek ajánljuk
A színes képekkel teli könyv a már klasszikussá vált recepteken kívül számtalan új ötletes változatot kínál, mely nemcsak a hagyományos családi összejöveteleknek, hanem a grillezésnek és minden más partinak is a „titokzatos” fénypontja. Dr. Oetker mindegyiket kipróbálta és úgy írta le, hogy azok biztosan sikerüljenek is. A kérdés már csak az, hogy vajon melyik izgalmas receptet próbáljuk ki először… Jó étvágyat!