Írd be, mit keresel:

Marokdiéta

Szeretnél úgy fogyókúrázni, hogy közben a barátaid ámuldozzanak, hogy folyton eszel, mégis egyre karcsúbb vagy? Két hét alatt 4-5 kilótól is megszabadulhatsz, ha betartod a háromórás marokdiéta szabályait. Csalni tilos, aki csal, az büntetésből azért se fog lefogyni.

A szabályok nagyon egyszerűek, íme:

1. szabály

Ha összetesszük begörbítve a két tenyerünket, mintha vizet akarnánk inni a kezünkből, akkor egy kisebb müzlis tálka vagy bögreféle formát kapunk. A marokdiéta lényege, hogy sosem viszünk be nagyobb térfogatú tápanyagot, mint a két markunkból formált bögre. Ez az a mennyiség, amit egy étkezés során el lehet fogyasztani. (Kivételt képez a nyers, öntet nélküli zöld saláta, abból szabad enni bármennyit.)

2. szabály

A nap során ötször lehet és kell enni, méghozzá pontosan háromóránként. Ezen kívül tilos nassolni, nyalakodni és kalóriatartalmú folyadékot inni. Vizet vagy gyógyteát viszont muszáj, naponta legalább 2-3 litert.

3. szabály

Az első étkezésnek legkésőbb az ébredés után egy órával meg kell történnie, viszont az utolsó étkezés és a lefekvés között három órának legalább el kell telnie.

Cookta - 2016.04.06.
Marokdiéta

Forrás:
iStock

4.szabály

Amit muszáj naponta enni:

  • 2 szeletke teljes kiőrlésű pirítós
  • 1 kis pohár előflórás natúr joghurt
  • bármilyen gyümölcs
  • nyers saláta olívaolajjal
  • 20 dkg hús, hal vagy tojás
  • sózatlan magvak (2 dkg)
  • (szabad enni zabpelyhet joghurtban, müzlit szintén joghurtban vagy frissen facsart narancslében)

5. szabály

Amit tilos enni:

  • lisztes termékek (a pirítóson kívül)
  • cukrozott termékek
  • erjesztett termékek (pl. savanyú káposzta, sajt, alkohol)
  • rizs, krumpli, hüvelyesek, tészta

Tipp: Ha hirtelen nincs jobb ötleted, egy-egy étkezést kiválthatsz egy bébiétellel

6. szabály

A diétát két hétnél tovább tilos folytatni, mert a szervezetnek szüksége van szénhidrátokra. Egy hét szünet után azonban újrakezdhető a méricskélés. Csak egészséges emberek folytassák! Kismamáknak, gyermekágyasoknak nem ajánlott.

Forrás:
iStock

Napi menü ötlet

8 órakor

– 1 kis pohár joghurt

– 2 szelet pulykamellsonka

– 1 szelet pirítós

– 1 paradicsom

11 órakor

– 1 szép nagy alma vagy egy üveg bébipapi

14 órakor

– 10 dkg grillezett csirkemell, olívaolajon párolt zöldség, nyers salátalevelek

17 órakor

– 1 szeletke pirítós vékonyan megkenve kacsa- vagy libazsírral

– 2 nagy szem paradicsom vagy paprika

20 órakor

– gyümölcs (lehet 2 banán, vagy 2 narancs, vagy 2 alma…)

Forrás:
iStock

Vigyázat!

– Nem ér túl sokáig eszegetni, és elhúzni az ebédelgetést egy órán át, mert a gyomornak szüksége van a csaknem háromórás pihenőkre!

– A folyadékot ne közvetlenül étkezés után igyuk meg, mert az tovább tágítja a gyomor térfogatát. Étkezés előtt és után 20 perccel nyugodtan lehet inni.

Ezzel a diétával nem éhezik az ember, ha okosan állítja össze a menüt. Célszerű nem az utolsó étkezésre hagyni a magasabb kalóriatartalmú ételeket. A kis térfogatú étkezések során összeszűkül a gyomor, és már nem is leszünk annyira éhesek. Mivel háromóránként táplálékhoz jut a szervezet, nem állítja magát takarékra, nem lassul le az anyagcsere, hanem szépen beindul a fogyás. A koplalásos fogyókúrákkal ellentétben nem károsítjuk a hasnyálmirigyünket, a vércukorszint sem fog ingadozni, és a teljesítőképességünk is a csúcson marad.

Tipp a csak azért is éhezőknek:

Ha úgy érzed, egyáltalán nem laktál jól a maroknyi eledeleddel, várj 10 percet, mielőtt az egészet feladod és feltéped a hűtő ajtaját. 10 perc kell ahhoz, hogy a gyomorból eljusson az inger az agyba, hogy tele van.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.