Írd be, mit keresel:

Egészséges üdítő: @epres @limonádé

Szívesen készítek egészséges italokat. A turmixok, shake-ek mellett a limonádé is nagy kedvencünk, amit a szezon gyümölcseivel szoktam gazdagítani, most éppen eperrel.

Az eper csodás gyümölcs, annyira intenzív és aromás, hogy már 10 deka elég egy nagy kancsónyi aromás limonádéhoz. Nem árt persze pihentetni, hogy a gyümölcs minden ízét átvehesse a limonádé, így én egy éjszakára a hűtőbe teszem a bekevert italt. Másnap leszűröm, és teszek még hozzá friss gyümölcsöt – elsősorban a látvány miatt, de persze finom is elrágcsálni a pohár ital végén a gyümölcsdarabokat.

Intenzív íze van így ennek a limonádénak, a gyerekek is nagyon szeretik, és csupa egészséges alapanyagból áll. Nyugodtan hígítható is, felnőttek akár szénsavas ásványvízzel, szódával pezsgőbbé, frissítőbbé tehetik.

Cookta - 2016.04.23.
Egészséges üdítő: @epres @limonádé

Forrás:
Színek és virágok blog

Epres limonádé

Hozzávalók:

  • 2 narancs
  • 3 citrom
  • 2 lime (zöldcitrom)
  • 10 dkg eper
  • 2 marék mentalevél
  • 2 kanál méz
  • 1,5 l víz

Elkészítés: A mentaleveleket mosás után apróra vágjuk. 1,5 l vízbe belecsavarjuk 3 citrom, 2 narancs, 2 lime levét. Hozzáadjuk a mézet és az apróra vágott mentát, valamint a 10 dkg epret is. Hűtőben állni hagyjuk egy éjszakát. Át is szűrhetjük, és díszíthetjük friss gyümölccsel, mentával. Ennek a limonádénak nagyon intenzív íze lesz, ízlés szerint vegyíthető szénsavas vízzel vagy forrásvízzel.

Forrás:
Színek és virágok blog

Forrás:
Színek és virágok blog

További egészséges ételek és italok a blogomban >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.