Szívesen készítek egészséges italokat. A turmixok, shake-ek mellett a limonádé is nagy kedvencünk, amit a szezon gyümölcseivel szoktam gazdagítani, most éppen eperrel.
Az eper csodás gyümölcs, annyira intenzív és aromás, hogy már 10 deka elég egy nagy kancsónyi aromás limonádéhoz. Nem árt persze pihentetni, hogy a gyümölcs minden ízét átvehesse a limonádé, így én egy éjszakára a hűtőbe teszem a bekevert italt. Másnap leszűröm, és teszek még hozzá friss gyümölcsöt – elsősorban a látvány miatt, de persze finom is elrágcsálni a pohár ital végén a gyümölcsdarabokat.
Intenzív íze van így ennek a limonádénak, a gyerekek is nagyon szeretik, és csupa egészséges alapanyagból áll. Nyugodtan hígítható is, felnőttek akár szénsavas ásványvízzel, szódával pezsgőbbé, frissítőbbé tehetik.
Epres limonádé
Hozzávalók:
Elkészítés: A mentaleveleket mosás után apróra vágjuk. 1,5 l vízbe belecsavarjuk 3 citrom, 2 narancs, 2 lime levét. Hozzáadjuk a mézet és az apróra vágott mentát, valamint a 10 dkg epret is. Hűtőben állni hagyjuk egy éjszakát. Át is szűrhetjük, és díszíthetjük friss gyümölccsel, mentával. Ennek a limonádénak nagyon intenzív íze lesz, ízlés szerint vegyíthető szénsavas vízzel vagy forrásvízzel.