Írd be, mit keresel:

Tisztít, szépít, karcsúsít: a @gyümölcsdiéta

Aki a gyümölcsöt szereti, rossz ember nem lehet. Ezzel az 5, maximum 7 napos diétával akár 3-5 kilótól is meg lehet válni, és már mehetünk is a strandra. De a gyümölcskúrának nem a gyors fogyás az egyetlen célja.

Tavasszal ki van éhezve a szervezetünk a vitaminokra. A bőrünk sápadt, az emésztőrendszerünk túlterhelt, az egész szervezetünk energiátlan. De a gyümölcsön alapuló tisztítókúrával megszabadulhatunk a hosszú tél alatt összegyűlt mérgektől, újratáplálhatjuk testünket vitaminnal, és olyan magasra szökik az energiaszintünk, mint egy gorillának. Ez nem vicc! Igaz, a gorilla mindenevő, de ha választhat egy banán vagy egy húsétel között, egészen biztosan a banánt választja. Ettől olyan szép karcsú és erős. (Na jó, a karcsúval csak vicceltem, bár tény, én még hájas gorillát sose láttam.)

Tehát a gyümölcsevés mindenképp jótékony hatású, de semmiképp nem szabad tovább csinálni 5-7 napnál, mert különben megfosztjuk a szervezetünket a számára szükséges alapanyagoktól, például a fehérjétől. A fogyás mindenképpen rohamosan beindul, de javasolt egy másik diétával folytatni a kúrát, ami megengedi a létfontosságú élelmiszerek fogyasztását. De ha valakinek kedve szottyan, hetente egy-egy napra visszatérhet a gyümölcsdiétához, vagy lecserélheti a vacsoráit a jól bevált gyümölcssalátákra. Ha hasmenést tapasztalnánk, együnk több banánt.

Cookta - 2016.04.25.
Tisztít, szépít, karcsúsít: a @gyümölcsdiéta

Forrás:
iStock

Miért jó a gyümölcsevés?

  • mert hasonlóan méregteleníti a szervezetet, mint egy léböjtkúra
  • mert szemben a léböjttel, a szervezet a gyümölcsökből megkapja azt a mennyiségű cukrot és kalóriát, amire a mindennapi működéséhez szüksége van
  • mert a rendszeres gyümölcsevéssel csökkentjük a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, az érrendszeri, valamint a daganatos betegségek kialakulásának esélyét
  • mert a sok vitamin hatására újraéled az immunrendszerünk
  • mert visszalúgosítja az elsavasodott szervezetet
  • mert energetizál
  • és nem utolsósorban, mert szépít. A szem csillogóbbá, a bőr bársonyosabbá, a haj fényesebbé válik

Mit szabad enni, inni?

– Nyers gyümölcsöt, de abból bármennyit és bármikor. Nyugodtan lakmározzunk be bőségesen banánból, ha nagyon éhesek vagyunk, most nem a kalóriák számítanak.

– Ha nagyon elegünk van a gyümölcsből, ehetünk paradicsomot vagy kígyóuborkát. A paradicsomnak magas a fehérjetartalma.

– Bár a gyümölcsök kizárólag nyersen fogyaszthatók, salátát vagy turmixot szabad csinálni belőlük.

– Ha ég a gyomrunk, kell enni néhány szem mandulát vagy diót. De csak néhány szemet! Ne vigyük túlzásba, mert ez nem diódiéta.

– Mivel ez egy méregtelenítőkúra is, kötelező óránként legalább egy pohár vizet vagy zöld teát, gyógyteát meginni, az fogja kimosni a szervezetünkből a lerakódott salakanyagokat.

Forrás:
iStock

Mit tilos enni, inni?

  • tilos a gyümölcsön és a paradicsomon, dión, mandulán, uborkán kívül bármi mást enni
  • tilos kávét és fekete teát inni, ahogy alkoholt is
  • tilos sózni

A rossz közérzet elmúlik!

Mint minden méregtelenítőkúránál, itt is előfordulhat, hogy eleinte fájdogál a fejünk, esetleg csúnya pattanások nőnek rajtunk. Kitartás, mindez elmúlik! A diéta elteltével ragyogóbbak és frissebbek leszünk, mint valaha.

Forrás:
iStock

Gyümölcssaláta

Ha nemcsak bekapkodjuk a gyümölcsöket, hanem egy szépséges salátát készítünk belőlük, az lesz az érzésünk, mintha egy igazi főétkezést bonyolítottunk volna le. A salátánkba bármilyen gyümölcs kerülhet, de ha figyelünk az ízek és a savhatás egyensúlyára, akár még élvezhetjük is.

Hozzávalók:

  • 1 db banán
  • 20 dkg eper
  • 1 db narancs
  • 1 db alma
  • 3 szem dió

Elkészítés: A banánt karikázzuk fel, az epreket vágjuk hosszában ketté, az almát daraboljuk, és halmozzuk fel a tányéron. A narancsnak facsarjuk ki a levét, és locsoljuk meg vele a salátánkat. A tetejére szórjuk rá az apróra tört diót.

Gyümölcsfagyi

Hozzávalók:

  • 2 banán
  • 1 narancs
  • fahéj

Elkészítés: 2 banánt és egy narancs levét turmixoljuk össze, szórjuk meg egy kis fahéjjal, majd 20 percre tegyük be a mélyhűtőbe. Élvezetes nyalánkság kerekedik belőle a forróbb napokra.

Fogyj akár 7 kilót 10 nap alatt!

A tíznapos zöld smoothie tisztítókúra a fogyókúrád katalizátora lesz, feltölt energiával, megtisztítja az elmédet, és minden szempontból egészségesebbé tesz.

Élvezettel fogyni? Igen.

A zöldségekből és gyümölcsökből álló zöld smoothie-k laktatóak, egészségesek és finomak! Tested hálás lesz, hogy ezeket fogyasztod: nem is gondolnád, mennyivel egészségesebbé válsz, és mennyivel több energiád lesz! Olyan élmény vár rád, ami megváltoztatja az életedet, ha kitartasz mellette!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.