Írd be, mit keresel:

A legkedveltebb olasz pesto pillanatok alatt – házilag

A pestót leginkább tésztaszószként ismerjük és használjuk, de remek mártogatós ízesítéséhez, egy tartalmasabb szendvicsbe, natúr sült húsokhoz és halakhoz, sült zöldséghez, rizottóhoz. A legfinomabb, ha frissen, otthon készítjük, ehhez mutatunk receptet.

Ezt a fűszerként és szószként is ezer módon jól használható krémet otthon is könnyűszerrel elkészíthetjük. Aprítás után mozsárban vagy turmixban egyszerűen összedolgozzuk, pépesítjük az alapanyagokat. A variációknak csak a képzelet szab határt, mindenki kikísérletezheti a számára legkellemesebb ízharmóniákat. Ha zöldfűszer az alap, akkor mindenképpen érdemes beletenni olajos magot – mandulát, diót, kesudiót, fenyőmagot, akár mogyorót –, illetve valamilyen kemény, karakteres sajtot – parmezánt, grana padanót vagy érlelt kecskesajtot.

Cookta - 2016.05.03.
A legkedveltebb olasz pesto pillanatok alatt – házilag

Forrás:
iStock

A pesto eredetileg az olasz pestare, vagyis törni, zúzni igéből származik, a mozsarat, amiben összetörik, összedolgozzák az alapanyagokat, pestónak nevezik. A legismertebb a genovai pesto, ami friss bazsalikomból, fenyőmagból, fokhagymából, olívaolajból és parmezánból áll, és a modern technikának köszönhetően elkészítése csupán 5 perc! Íme a recept:

Pesto genovese (genovai pesto)

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csokor bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg fenyőmag
  • 0,7 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • bors

Elkészítés: A bazsalikomleveleket megmossuk, megszárítjuk. A felaprított fokhagymát, bazsalikomot, fenyőmagot mixerbe tesszük, és miközben folyamatosan adagoljuk hozzá az olajat, krémesre pürésítjük. Hozzákeverjük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hűtőben napokig eláll.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.