Írd be, mit keresel:

@Brassói @aprópecsenye – kertben sütve, tárcsán

Lassan itt a jó idő, el lehet kezdeni akár a szabadban is a főzést. A legjobb buli a kerti parti, a közös főzés és evés. Ezt a fogást a kertben készítettem, de bent, a konyhában is megcsinálhatjuk.

Az év első kerti partiján készült ez a brassói, méghozzá tárcsán, sok fokhagymával és petrezselyemmel. Lehet gazdagítani zöldborsóval vagy gombával, esetleg mindkettővel. Tudom, hogy vitatott dolog, kell-e bele vagy sem – szerintem mindenki úgy készítse, ahogy szereti. Ebbe most nem tettem, de egy kis majoránnát igen. Nem rontotta el. :)

Cookta - 2016.05.05.
@Brassói @aprópecsenye – kertben sütve, tárcsán

Forrás:
#lacafoz

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés szűzpecsenye
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt majoránna
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Ha szeretnénk gazdagítani, akkor:

  • 40 dkg zöldborsó
  • 2-3 fej gomba (felkockázva)

Elkészítés: A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kb. 2-3 cm széles, 2-3 cm hosszú kockára felvágjuk. A szalonnát apróra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát karikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

A szalonnát lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, ha használunk, akkor a gombát és persze a fokhagymát, alacsony lángon dinszteljük. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, hozzáadjuk a borsót, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel pótoljuk.

A burgonyát kockára vágjuk, és olajban aranybarnára sütjük. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.

A puhára párolt húst sózzuk-borsozzuk, összekeverjük a kész burgonyával, lazán belekeverjük a petrezselymet, végül tálra halmozzuk.

Forrás:
#lacafoz

Vegyes salátával vagy savanyúsággal kínálhatjuk.

Forrás:
#lacafoz

Forrás:
#lacafoz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.