A fagyi és a jégkrém sokak szerint ugyan ellenállhatatlan nyári nyalánkság, de bűnös élvezet, legalábbis hizlal: legyen csak bűntudatunk, ha fogyasztjuk. Ez nem igaz! Mutatunk két epres receptet, ami nem bűn, hanem kimondottan egészséges!
A jeges desszert bármikor előkapható a fagyasztóból, pár perc alatt elkészül, és csupa egészséges alapanyagot tartalmaz. Érdemes beszerezni műanyag vagy szilikon jégkrémformát, de kisebb joghurtos vagy pudingos műanyag pohár is tökéletesen megfelel, egy-egy műanyag kanálkát beleszúrva készítéskor – így még fapálcikára sem lesz szükség.
Akit zavarnak a magocskák, nyugodtan szűrje át sűrű szitán vagy szűrön az epervelőt!
Epres jégkrém (vegán)
Hozzávalók:
Elkészítés: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a mézet, a vizet, a reszelt citromhéjat és a citrom levét, elkeverjük, majd a formákba öntjük. A fagyasztóba tesszük – kb. 2 óra múlva – mérettől függően – fogyasztható.
Epres-joghurtos jégkrém
Hozzávalók:
Elkészítés: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd turmixba tesszük a joghurttal, a mézzel és a vanília-kivonattal, krémesre pürésítjük. A formákba töltjük, majd a fagyasztóba tesszük – kb. 3 óra múlva már fogyasztható.
Készítsük el saját magunk kedvenc jeges édességeinket! A könyvben lévő receptötletek segítségével garantáltan sikerül. Tudjuk, mi kerül bele, és egyáltalán nem bonyolult!